«Καμπανάκι» από τον Δ. Σαρηγιάννη: Aν δεν λειτουργήσουν τα έκτακτα μέτρα αναπόφευκτα πάμε για ολικό Lockdown

«Αν τα τελευταία μέτρα δεν λειτουργήσουν ικανοποιητικά τότε μέχρι τις 15 Νοεμβρίου το να έρθει κάποιου είδους Lockdown δεν είναι απίθανο»  αναφέρει ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης  

5176136 2

Αν δεν εφαρμόσουμε τα απλά και βασικά μέτρα που συστήνουν οι ειδικοί, τότε ο μοναδικός τρόπος για να συγκρατήσουμε την πανδημία θα είναι ένα δεύτερο lockdown μέχρι τις 15 Νοεμβρίου,  είπε στην ΕΡΤ ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη. «Αυτή τη στιμγή μέχρι την Κυριακή κοιτάμε να δούμε πως θα εξελιχθεί η πορεία της πανδημίας στη χώρα με τα νέα μέτρα, για να μελετήσουμε τα σενάρια lockdown», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σαρηγιάννης ήταν κατηγορηματικός ότι το άνοιγμα των συνόρων για να ενισχυθεί ο τουρισμός  αποδείχθηκε καταστροφικό, καθώς το όφελος για την οικονομία είναι ελάχιστο και ταυτόχρονα ο κορονοϊός έχει μεταδοθεί σε ολόκληρη τη χώρα όπως αποδεικνύουν τα εκατοντάδες κρούσματα που ανακοινώνονται καθημερινά. «Η είσοδος των τουριστών δημιούργησε μια αύξηση της διασποράς του ιού στην κοινότητα, προφανώς αυτό δεν έφτανε μόνο του ώστε να δημιουργήσει το πρόβλημα που βλέπουμε. Χρειάστηκε συνδυασμός με την υπερβολική χαλαρότητα που εμείς δείξαμε στην τήρηση των μέτρων. Θα μπορούσαμε να κάνουμε κάποιες διαφορετικές ενέργειες ώστε να μειώσουμε τις συνεχής ενέσεις μετάδοσης οι οποίες έρχονται με κάθε τουριστικό κύμα», επισημαίνει ο κ. Σαρηγιάννης.

Αν τα τελευταία μέτρα δεν λειτουργήσουν ικανοποιητικά τότε μέχρι τις 15 Νοεμβρίου το να έρθει κάποιου είδους Lockdown δεν είναι απίθανο αναφέρει ο καθηγητής, ο οποίος δίνει και το μοντέλο στο οποίο δεν θα επέλθει ζημιά τόσο οικονομική όσο και ψυχολογική στην χώρα . «Προσπαθούμε να βρούμε τρόπους οι οποίοι δεν μας επηρεάζουν οικονομικά και ψυχολογικά. Ένα Lockdown 15 ημερών φαίνεται να μπορεί να οδηγήσει σε διψήφιο αριθμό κρουσμάτων μέχρι τα Χριστούγεννα», τονίζει. «Αν χρειαστεί να πάρουμε πιο ισχυρά μέτρα, μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουν φανεί τα αποτελέσματα τους», καταλήγει.

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…