Καμπαγιάννης κατά επιτελικού κράτους: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κοστίζει χιλιάδες νεκρούς»

Σε μια σκληρή ανάρτηση ο γνωστός δικηγόρος, Θανάσης Καμπαγιάννης αναδεικνύει την μεγάλη αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο πεδίο της πανδημίας.

kampagiannis3

«Αν η Ελλάδα είχε περάσει πρώτο κύμα πανδημίας, θα ήταν σήμερα πάνω από την Ιταλία, τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία, τις οποίες δεν αποκλείεται ούτως ή άλλως να ξεπεράσει σε νεκρούς», γράφει μεταξύ άλλων ο Θανάσης Καμπαγιάννης  και προσθέτει

«Αύριο λήγουν 300.000 πιστοποιητικά πολιτών που δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου, δηλαδή πολιτών που ο Πρωθυπουργός για λόγους πολιτικού εντυπωσιασμού βάφτισε “θωρακισμένους”. Βέβαια, αν κάποια οικογένεια χάσει τον “θωρακισμένο” άνθρωπό της, η απάντηση θα είναι ότι δεν φταίει η κυβέρνηση γιατί ο θανών δεν έκανε την τρίτη δόση. Ένα απίστευτο μίγμα κυβερνητικής ευθύνης και ανευθυνότητας που κοστίζει χιλιάδες νεκρούς».

Η ανάρτηση του Θανάση Καμπαγιάννη:

«Η Ελλάδα συνεχίζει την πιο απίστευτη κούρσα θανάτου στον αριθμό νεκρών ανά πληθυσμό όσον αφορά την πανδημία Covid-19 (βλ. σημερινό γράφημα FT). Αν η Ελλάδα είχε περάσει πρώτο κύμα πανδημίας, θα ήταν σήμερα πάνω από την Ιταλία, τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία, τις οποίες δεν αποκλείεται ούτως ή άλλως να ξεπεράσει σε νεκρούς.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε, όπως το έδειξε η έκθεση Τσιόδρα – Λύτρα, η απόφαση μη ενίσχυσης του ΕΣΥ που κόστισε χιλιάδες νεκρούς. Αλλά και στο μέτωπο του εμβολιασμού, που αποτελεί σημαντικό όπλο για να μην υπάρχουν νεκροί (βλ. και νέα έκθεση των δύο καθηγητών), η κυβέρνηση απέτυχε. Και απέτυχε γιατί εργαλειοποίησε το εμβόλιο και το κατέστησε μέσο απέκδυσης της κυβερνητικής ευθύνης, εμφανίζοντάς το ως “εισιτήριο ελευθερίας”: η πραγματικότητα είναι ότι τα εμβόλια που έχουμε στη διάθεσή μας δεν εμποδίζουν τη διασπορά του ιού αλλά αποτελούν σημαντική ασπίδα απέναντι στην βαριά νόσηση, μάλιστα δε για μικρό χρονικό διάστημα καθώς η προστασία που αυτά προσφέρουν γρήγορα φθίνει.

 
Το χειρότερο είναι ότι ο Πρωθυπουργός επιμένει σε αυτό το αφήγημα. Τι αλήθεια συμπεραίνει ένας πολίτης που ακούει τον Πρωθυπουργό να λέει στη Βουλή (30/1/2022): “Σήμερα, χάρη στις μεγάλες προσπάθειες κυρίως του υγειονομικού κόσμου, αλλά και της πολιτείας, το 84% των ενήλικων Ελλήνων είναι πια θωρακισμένο. … Το 91% των συμπολιτών μας άνω των 60 είναι και αυτό θωρακισμένο”.

Αύριο λήγουν 300.000 πιστοποιητικά πολιτών που δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου, δηλαδή πολιτών που ο Πρωθυπουργός για λόγους πολιτικού εντυπωσιασμού βάφτισε “θωρακισμένους”. Βέβαια, αν κάποια οικογένεια χάσει τον “θωρακισμένο” άνθρωπό της, η απάντηση θα είναι ότι δεν φταίει η κυβέρνηση γιατί ο θανών δεν έκανε την τρίτη δόση.

Ένα απίστευτο μίγμα κυβερνητικής ευθύνης και ανευθυνότητας που κοστίζει χιλιάδες νεκρούς.» 

 

Επεισοδιακή συνεδρίαση της ΚΟΕΣ του ΣΥΡΙΖΑ – Την πόρτα της εξόδου σε σημαντικά στελέχη έδειξε ο Κασσελάκης

κασσε κοες

Επεισοδιακή συνεδρίαση της ΚΟΕΣ του ΣΥΡΙΖΑ – Την πόρτα της εξόδου σε σημαντικά στελέχη έδειξε ο Κασσελάκης

Πολεμική ατμόσφαιρα επικράτησε στην πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ (ΚΟΕΣ), η…

Πάλι προσπαθεί να δικαιολογηθεί ο Φειδίας Παναγιώτου για τα προσβλητικά σχόλια προς τους αγνοούμενους – «Είπα τρεις κουβέντες παραπάνω»

φειδιας τικ

Πάλι προσπαθεί να δικαιολογηθεί ο Φειδίας Παναγιώτου για τα προσβλητικά σχόλια προς τους αγνοούμενους – «Είπα τρεις κουβέντες παραπάνω»

Μετά τις έντονες αντιδράσεις, ο Φειδίας Παναγιώτου επιχειρεί για μια ακόμη φορά να δικαιλογήσει (σ.σ…

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Χάρισε παπούτσια σε όλη την εθνική ομάδα – Μπήκε στο γήπεδο με καρότσι (video)

6265726

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Χάρισε παπούτσια σε όλη την εθνική ομάδα – Μπήκε στο γήπεδο με καρότσι (video)

Επικό βίντεο με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να χαρίζει τα παπούτσια σε όλη την αποστολή…