Καμπαγιάννης: “Η κρατική αυθαιρεσία πρέπει άμεσα να καταγγελθεί, χωρίς ναι μεν αλλά”.

«Τη στιγμή που μιλάμε, η πορεία του Πολυτεχνείου δεν ειναι απαγορευμένη και άρα καμία "πρόκληση σε διέγερση" δεν συνιστά μια δήλωση ή ένα φυλλάδιο που καλεί σ' αυτή. Μια πράξη απαγόρευσης πρέπει να έχει έναν συγκεκριμένο νόμιμο τύπο, προκειμένου να καταστεί και δικαστικά ελέγξιμη.

καμπαγιαννης2

Σε ανάρτησή του στο facebook ο ο δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Θανάσης Καμπαγιάννης, σχολιάζει σχετικά με τις εισαγγελικές έρευνες εναντίον γιατρών σε Θεσσαλονίκη και Καρδίτσα, αλλά και τις προσαγωγές και συλλήψεις 5 μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Θεσσαλονίκη, γιατί καλούν στην πορεία του Πολυτεχνείου. «Τη στιγμή που μιλάμε, η πορεία του Πολυτεχνείου δεν ειναι απαγορευμένη και άρα καμία “πρόκληση σε διέγερση” δεν συνιστά μια δήλωση ή ένα φυλλάδιο που καλεί σ’ αυτή. Μια πράξη απαγόρευσης πρέπει να έχει έναν συγκεκριμένο νόμιμο τύπο, προκειμένου να καταστεί και δικαστικά ελέγξιμη. Προς το παρόν έχουμε ένα δελτίο τύπου του Χρυσοχοϊδη και κάποια τηλέφωνα σε αρχηγούς κομμάτων».

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτησή του:

«Η προκαταρκτική που διέταξε η εισαγγελέας στη Θεσσαλονίκη σε βάρος της γιατρού και προέδρου της ΕΝΙΘ Δάφνης Κατσίμπα για “πρόκληση σε διέγερση” με αφορμή δηλώσεις της που καλούσαν στην πορεία του Πολυτεχνείου ήταν η πρώτη καμπάνα της κρατικής αυθαιρεσίας. Οι προσαγωγές και συλλήψεις 5 αγωνιστριών και αγωνιστών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πριν λίγο στη Θεσσαλονίκη, επειδή μοίραζαν φυλλάδια, είναι η συνέχεια.

Τη στιγμή που μιλάμε, η πορεία του Πολυτεχνείου δεν ειναι απαγορευμένη και άρα καμία “πρόκληση σε διέγερση” δεν συνιστά μια δήλωση ή ένα φυλλάδιο που καλεί σ’ αυτή. Μια πράξη απαγόρευσης πρέπει να έχει έναν συγκεκριμένο νόμιμο τύπο, προκειμένου να καταστεί και δικαστικά ελέγξιμη. Προς το παρόν έχουμε ένα δελτίο τύπου του Χρυσοχοϊδη και κάποια τηλέφωνα σε αρχηγούς κομμάτων.

Το γεγονός ότι εισαγγελείς και αστυνομία δρουν ως αν να συνιστούσε κρατική απόφαση η ανάρτηση μιας δήλωσης στον ιστότοπο ενός Υπουργείου δείχνει τον πειρασμό του ολοκληρωτισμού στον οποίο διολισθαίνει η κυβέρνηση. Και αυτό είναι άσχετο με την μία ή την άλλη άποψη για την πορεία ή την πανδημία. Η κρατική αυθαιρεσία πρέπει άμεσα να καταγγελθεί, χωρίς ναι μεν αλλά.

Εκτός αν έχουμε περάσει από το κράτος δικαίου στο κράτος εξαίρεσης. Αλλά τότε και η πλαισίωση της συζήτησης είναι τελείως διαφορετική.»

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…