Newsroom

Newsroom

Καμπαγιάννης: Η εικόνα της Ομάδας Δράση είναι εικόνα συμμορίας του κοινού ποινικού δικαίου

Για τις πρακτικές της ΕΛΑΣ, την αστυνομική σκευωρία με τα φυτεμένα στοιχεία, τους αστυνομικούς με το εθνόσημο που δρουν με όρους συμμορίας του κοινού ποινικού δικαίου και επιτίθενται με μηχανάκια στον κόσμο, μίλησε «Στο Κόκκινο» ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννη μετά τα όσα έχουμε δει να συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες σε βάρος διαδηλωτών.

4974483 1

Το πιο ανησυχητικό από πλευράς έννομης τάξης είναι η αστυνομική σκευωρία εξήγησε στην Τζούλη Τσίγκα ο Θανάσης Καμπαγιάννης, καθώς όπως τόνισε το βλέπουμε ολοένα και περισσότερο τους τελευταίους μήνες. Έχουμε αστυνομικές καταθέσεις οι οποίες στήνουν κατηγορητήριο σε βάρος ανθρώπων που συλλαμβάνονται με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, οι οποίες τελικά καταπίπτουν στο ακροατήριο καθώς αποδεικνύονται προσχηματικές, ειδικά όταν υπάρχει βίντεο ή φωτογραφίες ως αποδεικτικό υλικό των πρακτικών της ΕΛΑΣ και αυτό, όπως εξήγησε, καταλύει κάθε έννοια έννομης τάξης.

Είναι εκρηκτικό το μίγμα των τελευταίων ημερών επισήμανε ο κ. Καμπαγιάννης και τόνισε ότι η εικόνα της ΕΛΑΣ είναι στο Ναδίρ. Η εικόνα των αστυνομικών της ομάδας «Δράση» είναι μια εικόνα συμμορίας του κοινού ποινικού δικαίου, εξήγησε, και αυτό το καταλαβαίνει ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι κόσμου. Την ίδια στιγμή, όπως σημείωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν τιμωρεί αστυνομικούς για τέτοιες καταγγελίες αλλά στην πραγματικότητα ενεργητικά συγκαλύπτει τις ευθύνες τους.

Αν συνδέσει κανείς όλα αυτά τα στοιχεία που βγαίνουν στη δημοσιότητα με όσα περιλαμβάνονται σε επίσημα έγγραφα για το κύκλωμα στην Αστυνομίας καθώς αποκαλύπτεται ότι ηγετικά στελέχη της ΕΛΑΣ εμφανίζονται ως νονοί κυκλώματος πώλησης προστασίας σε μαγαζιά της Αθήνας, δείχνει την κατάσταση και ότι πρόκειται για οξύτατο ζήτημα δημοκρατίας και συστημικό πρόβλημα, εξήγησε ο δικηγόρος.

Ο κ. Καμπαγιάννης αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου που οργάνωσαν οι δικηγόροι οι οποίοι υπερασπίστηκαν τους συλληφθέντες στις 9 Ιουλίου, και τόνισε πως ο νόμος πλέον Χρυσοχοΐδη τον οποίο και οι αστυνομικοί χαρακτηρίζουν ως «νόμο κατά των διαδηλώσεων», καθώς αυτό το μήνυμα εισπράττουν από την κυβέρνηση, αποτελεί μια νομοθέτηση η οποία κοιτάει το μέλλον, κοιτάει τις αντιδράσεις του κόσμου που θα είναι ογκούμενες και είναι μια αυταρχική θωράκιση.

Φυσικά ο συγκεκριμένος νόμος δεν αφορά την κίνηση στους δρόμους, επισήμανε ο κ. Καμπαγιάννης, ή την έλλειψη πελατείας στα εμπορικά καταστήματα. Πλήττει ξεκάθαρα τον πυρήνα του συγκεκριμένου συνταγματικού δικαιώματος καθώς δίνει στην Αστυνομία τη δυνατότητα να διαλύσει μια ειρηνική διαδήλωση μόνο και μόνο επειδή δεν έλαβε την άδεια για τη διοργάνωση της, δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

03ca3a5a764245028e814d8eaaf30441 1

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

Αυτή είναι η ιστορία της 32χρονης αθλήτριας του άλματος επί κοντώ.