Καμμένος: Συγκρουστήκαμε με τη συνείδησή μας – Δεχόμαστε επιθέσεις γιατί ασχολούμαστε με υποθέσεις διαφθοράς

Την επιχειρηματολογία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων εν όψει της κάλπης της 20ης Σεπτέμβρη παρουσίασε ο Πάνος Καμμένος σε συνέντευξη που έδωσε στο Extra Channel. Επεχείρησε να εξηγήσει γιατί το κόμμα του αποφάσισε να στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα στην ψήφιση του 3ου μνημονίου ενώ σημείωσε πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δέχονται επιθέσεις γιατί "ασχολούμαστε με υποθέσεις διαφθοράς".

kammenos 4 1

Την επιχειρηματολογία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων εν όψει της κάλπης της 20ης Σεπτέμβρη παρουσίασε ο Πάνος Καμμένος σε συνέντευξη που έδωσε στο Extra Channel. Επεχείρησε να εξηγήσει γιατί το κόμμα του αποφάσισε να στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα στην ψήφιση του 3ου μνημονίου ενώ σημείωσε πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δέχονται επιθέσεις γιατί “ασχολούμαστε με υποθέσεις διαφθοράς”.

Ο σχεδιασμός Σόιμπλε δεν αφορούσε την υπογραφή ή όχι μνημονίου, αλλά την υπογραφή της εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη και την Ε.Ε. με «χορηγία» ανθρωπιστικής βοήθειας ύψους 30 δισ. ευρώ, καθώς και τη μετατροπή της ουσιαστικά σε αποθήκη ανθρώπων, με τρία εκατομμύρια πρόσφυγες από την Συρία να μένουν εδώ, τόνισε ο Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος άφησε αιχμές εναντίον όσων καταψήφισαν τη συμφωνία. «Θα μπορούσα να κάνω τον ήρωα, εκ του ασφαλούς, αφού άλλοι θα είχαν υπογράψει, όπως κάνει ο Λαφαζάνης και η Ζωή (Κωνσταντοπούλου)», αλλά εξήγησε πως δεν το έκανε μπροστά στους κινδύνους που υπήρχαν σε περίπτωση κατάρρευσης των συνομιλιών.

Αν αρθεί το εμπάργκο για τη Ρωσία, η ΕΑΒ θα κατασκευάζει «Καλάσνικοφ»

Επανέλαβε ότι αν υπήρχε προοπτική για την χώρα με επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, ο ίδιος δεν θα είχε αντίρρηση, επισήμανε, όμως, ότι τόσο η Ρωσία όσο και η Κίνα δεν στήριξαν την Ελλάδα, καθώς η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα απαιτεί συναλλαγματικές εγγυήσεις. Συγκεκριμένα, είπε ότι τα 5 δισ. ευρώ, εκ μέρους της Ρωσίας που αποτελούσαν την προκαταβολή για τον αγωγό Hellastream αποσύρθηκαν, ενώ το ίδιο έγινε και με την Κίνα. Πρόσθεσε, ότι οι σχέσεις με την Ρωσία είναι άριστες και είπε ότι αν αρθεί το εμπάργκο η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία θα κατασκευάζει όπλα «Καλάσνικοφ».

Σε ό,τι αφορά τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις, είπε ότι οι ΑΝΕΛ δέχονται επιθέσεις, γιατί ασχολούνται με υποθέσεις διαφθοράς και πρόσθεσε ότι η φιλολογία περί συμμαχικής κυβέρνησης αφορά στην ουσία μια κυβέρνηση συγκάλυψης σκανδάλων.

Κληθείς να σχολιάσει τα αποτελέσματα κυλιόμενης δημοσκόπησης, που δείχνουν εννιακομματική Βουλή και τους ΑΝΕΛ λίγο πάνω από το όριο εισόδου σε αυτήν, είπε ότι τμήμα των ψηφοφόρων των ΑΝΕΛ, που είναι στρατιωτικοί ή ιερείς, δεν απαντούν σε δημοσκοπήσεις ενώ το ίδιο πράττει και ένα άλλο τμήμα πολιτών.

Δεν έχει αποφασίσει για Χαϊκάλη

Αναφορικά με τον κ. Χαϊκάλη, είπε ότι ο ίδιος αν και πεισμένος ότι δεν είχε δόλο και δεν σχετίζεται με offshore εταιρεία, εντούτοις είναι σε πολύ δύσκολη θέση γιατί δεν υπάρχει για την υπόθεση απόφαση καμίας Αρχής και εν πάση περιπτώσει θα αποφασίσει για την υποψηφιότητα του κ. Χαϊκάλη έως την Κυριακή.

«Ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μίλησαν την αλήθεια. Πήραμε την ευθύνη και συγκρουστήκαμε με την συνείδησή μας και με τους πολίτες που μας στήριξαν. Θα στηρίξω τον Αλέξη Τσίπρα και με τα 86 δισ. που έρχονται θα ξαναστήσουμε στα πόδια της την χώρα», κατέληξε στην συνέντευξή του ο κ. Καμμένος.

ΦΩΤΟ: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, eurokinissi

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…