Newsroom

Newsroom

Καμμένος προς Τουρκία: Η Ελλάδα επενδύει στην ειρήνη. Όχι στον πόλεμο

Μήνυμα προς όσους αμφισβητούν το διεθνές δίκαιο έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος από τη σχολή Πυροβολικού στη Νέα Πέραμο.

«Οι αναθεωρητικές και αλυτρωτικές εξάρσεις, οι πολεμικές συγκρούσεις, η επιβολή του δικαίου του ισχυρότερου έναντι του διεθνούς δικαίου, η εξάπλωση της τρομοκρατίας, αποτελούν πηγές ανησυχίας και αλυσιδωτών προβλημάτων, που δυστυχώς δεν μας αφήνουν ανεπηρέαστους. Καλούμαστε να διαφυλάξουμε την εθνική μας ταυτότητα και να συνεχίσουμε να αποτελούμε μια όαση σταθερότητας, το προπύργιο του δυτικού πολιτισμού με τις αξίες που τον συνοδεύουν, στην πολύπαθη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου» τόνισε ο Πάνος Καμμένος, στο χαιρετισμό του στη σχολή Πυροβολικού με την ευκαιρία του εορτασμού της Προστάτιδας του Πυροβολικού Αγίας Βαρβάρας.

«Η Ελλάς δεν υπήρξε ποτέ πολεμοχαρής. Ούτε τώρα είναι. Αυτό ας το ακούσουν ορισμένοι στα ανατολικά, αλλά και στα βόρεια σύνορά μας» σχολίασε περαιτέρω και επανέλαβε: «Επενδύουμε, μέσω των ισχυρών Ενόπλων Δυνάμεων, της μαχητικής τους ικανότητας και της αποτρεπτικής τους δύναμης, στην ειρήνη και όχι στον πόλεμο».

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ο παράγων που εγγυάται την απαραίτητη ομοψυχία και ενότητα, δηλώνουν παρούσες και έτοιμες, κάθε ώρα και κάθε μέρα, να υποστηρίξουν τα δικαιώματα της χώρας μας και τα συμφέροντα άμυνας και ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών, τα οποία προέρχονται από διεθνείς συνθήκες, είναι αναγνωρισμένα και κατοχυρωμένα και δεν πρόκειται ποτέ να κάνουμε καμία υποχώρηση», ξεκαθάρισε ο κ. Καμμένος.

Παράλληλα υπογράμμισε: «Σήμερα, είμαστε όλοι εδώ, όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου, γιατί το έθνος και όλος ο ελληνικός λαός είναι δίπλα στις Ένοπλες Δυνάμεις. Είμαστε δίπλα σας ενωμένοι, γιατί η Ελλάδα πάντα μάχεται υπέρ πίστεως και πατρίδος. Η Ελλάδα πάντα μάχεται υπέρ βωμών και εστιών» και εξέφρασε εκ νέου την ευγνωμοσύνη όλων προς τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο κ. Καμμένος προέτρεψε τους πυροβολητές να συνεχίσουν «με υπευθυνότητα και υψηλό φρόνιμα τη συνεχή βελτίωση του προσωπικού και των μονάδων τους» και να εμπνέουν τους νεότερους με αξίες και ιδανικά. «Διδάξτε τους κώδικες τιμής των πυροβολητών, ξυπνήστε τους ευαισθησίες ηθικές και ανθρωπιστικές. Και όλα αυτά με τρόπο τεκμηριωμένο, χωρίς υπερβολές, με βάση την κοσμοθεωρία των Ελλήνων και την αντίληψή τους για τη ζωή και τον άνθρωπο, για την ελευθερία και τα ιδανικά μας».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απένειμε μετά θάνατον μετάλλια πολεμικού Σταυρού Β’ Τάξης και Εξαιρέτων Πράξεων και το βαθμό του υποστρατήγου επί τιμή στον αντισυνταγματάρχη (ΠΒ) ε.α Δημήτριο Κωστάκη, ο οποίος διακρίθηκε στα πεδία των μαχών κατά τις επιχειρήσεις των Βαλκανικών Πολέμων, της Μικρασιατικής Εκστρατείας και της εποποιίας 1940- 41.

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης και ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης.

Τρόμος πάνω από την Κύπρο: Ημίγυμνη γυναίκα επιχείρησε να μπει στο πιλοτήριο φωνάζοντας «Allahu Akbar»

Τρόμος πάνω από την Κύπρο: Ημίγυμνη γυναίκα επιχείρησε να μπει στο πιλοτήριο φωνάζοντας «Allahu Akbar»

Μια γυναίκα, η οποία έμεινε με τα εσώρουχά της μέσα σε πτήση από Λάρνακα προς…

Αγωνία στο αέρα: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Air France στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Αγωνία στο αέρα: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Air France στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Συναγερμός σήμανε όταν πυκνοί καπνοί γέμισαν το χώρο του πιλοτηρίου για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.