Καμμένος: Δεν τίθεται ζήτημα εμπιστοσύνης

Κατηγορηματικός ήταν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μετά το πέρας της συνεδρίασης της Κ.Ο., θέτοντας ως ρυθμιστή για τις όποιες εξελίξεις την ολοκλήρωση της Συνταγματικής Αναθεώρησης στη γείτονα.

Με μια ανάρτηση στο Twitter ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπ. Εθνικής Άμυνας δηλώνει ότι «Η μόνη διαφορά μας στην κυβέρνηση συνεργασίας είναι το όνομα της Μακεδονίας. Τα υπόλοιπα λύνονται κοινοβουλευτικά. Θέμα εμπιστοσύνης δεν υπάρχει εκτός αν αυτή συνδεθεί με την συμφωνία των Πρεσπών όπου θα ληφθούν οι αποφάσεις των οργάνων των ΑΝΕΛ και θα ενημερώσω τον πρωθυπουργό».

Προηγουμένως, στη συνεδρίαση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ ο Πάνος Καμμένος είχε ζητήσει εξουσιοδότηση προκειμένου να αποφασίσει ο ίδιος τόσο για τη στάση του κόμματος στη συμφωνία των Πρεσπών όσο και για το θέμα της εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, την οποία και δεν έλαβε.

Στην ανάρτησή του βέβαια ο κ. Καμμένος επιμένει στο θέμα της Συμφωνίας, ωστόσο η αναφορά του ότι «τα υπόλοιπα λύνονται κοινοβουλευτικά. Θέμα εμπιστοσύνης δεν υπάρχει» δείχνει ότι δεν θα τερματίσει την κυβερνητική συνεργασία.   

«Ούτε συνάντηση μπορώ να κάνω ούτε συνέντευξη» δήλωσε εξερχόμενος από τα γραφεία των ΑΝΕΛ στη Βουλή, υπονοώντας ότι δε θα γίνει και η συνέντευξή του που είχε προγραμματιστεί για σήμερα στο Star,  και πρόσθεσε ότι πρώτα πρέπει να ολοκληρωθούν οι ψηφοφορίες στα Σκόπια. Σημείωσε δε ότι κάθε μέρα αλλάζουν τα δεδομένα με τις τροπολογίες που κατατίθενται στη Βουλή των Σκοπίων.

Κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. ο κ. Καμμένος ζήτησε από τους υπουργούς του να αποσυρθούν από την κυβέρνηση, πράγμα που οι δεύτεροι αρνήθηκαν.

Από την πλευρά τους, πηγές του Μαξίμου, σχολιάζοντας νωρίτερα τα όσα είχε πει ο Πάνος Καμμένος, είπαν στο documentonews.gr ότι «αυτή τη στιγμή που μιλάμε συνάντηση δεν υπάρχει».

Ο κ. Καμμένος διέψευσε και τα δημοσιεύματα που περιείχαν διαρροές περί αιτημάτων δικών του προς τον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν δηλώσεις για όσα γράφονται.

Ως προς την πληροφορία ότι ζήτησε εξουσιοδότηση για να άρει την εμπιστοσύνη των ΑΝΕΛ προς την κυβέρνηση, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές το σενάριο αυτό κρίνεται ως ανακριβές, καθώς ουδέποτε διατυπώθηκε κατά τη συνεδρίαση η λέξη «εξουσιοδότηση».

Ωστόσο, ο Π. Καμμένος φέρεται να είπε ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης αλλά δεν θέλει να ρίξει και την κυβέρνηση.

Κατενάτσιο από τον Κόκκαλη

Κατά τις ίδιες πηγές, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Κόκκαλης, ο οποίος θεωρείται το πρόσωπο των ημερών, φέρεται να κλειστά τα χαρτιά του παίζοντας καθυστερήσεις ως προς την τελική στάση που θα κρατήσει για το ενδεχόμενο παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, ζήτησε να παρευρεθούν σε νέα συνεδρίας της Κ.Ο. οι Μ. Χρυσοβελώνη, Τ. Κουίκ και Ελ. Κουντουρά, επισημαίνοντας παράλληλα το στρατηγικό αδιέξοδο του κόμματος για το οποίο ευθύνη έχουν όλοι και κυρίως ο πρόεδρος, Π. Καμμένος

Πηγή: documentonews.gr

Φρικιαστική γυναικοκτονία στο Περού: Ένας 19χρονος έκαψε ζωντανή την φίλη του όταν του ζήτησε να χωρίσουν

Φρικιαστική γυναικοκτονία στο Περού: Ένας 19χρονος έκαψε ζωντανή την φίλη του όταν του ζήτησε να χωρίσουν

Η Κατερίνε Γκόμες, 18 ετών, είχε εισαχθεί το περασμένο Σάββατο σε νοσοκομείο, με εγκαύματα στο…

Επική γκάφα στην Κάτω Αχαΐα – Μπέρδεψαν τις εθνικές επετείους και γιορτάζουν αύριο την… 28η Οκτωβρίου

Επική γκάφα στην Κάτω Αχαΐα – Μπέρδεψαν τις εθνικές επετείους και γιορτάζουν αύριο την… 28η Οκτωβρίου

Μάλλον τα μπέρδεψαν στην Κ. Αχαϊα! Και αντί να στολίσουν για την 25η Μαρίου ενόψει…

Η χήρα του δημοσιογράφου του Γιώργου Καραϊβάζ: «Κάποιοι ήθελαν να του κλείσουν το στόμα»

Η χήρα του δημοσιογράφου του Γιώργου Καραϊβάζ: «Κάποιοι ήθελαν να του κλείσουν το στόμα»

Τη στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ σχολίασαν στον ΑΝΤ1 η χήρα του δημοσιογράφου και…