Καμμένος: "Οι κατηγορούμενοι έκαναν το κουνέλι" – Τζένος: "Περιμένουμε και τα τανκς" (ΒΙΝΤΕΟ)

Με εκατέρωθεν πυρά των αντιδίκων πήρε αναβολή η δίκη Κουρτάκη – Τζένου έπειτα από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε εις βάρος τους ο Πάνος Καμμένος. Η δίκη θα διεξαχθεί στις 2 Φεβρουαρίου του 2017.

5878ccfb1dc524b7078b48f5

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έδωσε το παρών σήμερα στο δικαστήριο ενώ από την πλευρά των κατηγορούμενων δημοσιογράφων στο Αυτόφωρο Μονομελές Δικαστήριο βρέθηκε μόνο ο Παναγιώτης Τζένος. Η δίκη αναβλήθηκε λόγω κωλύματος του συνηγόρου των κατηγορουμένων Μάκη Βορίδη ο οποίος βρίσκεται στη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για την δανειοδότηση των κομμάτων και των ΜΜΕ.

«Αποφεύγουν να δικαστούν για να συνεχίσουν να συκοφαντούν»

Με σκληρή γλώσσα μίλησε για την επιλογή των δυο κατηγορουμένων να ζητήσουν και να λάβουν αναβολή της δίκης ο Πάνος Καμμένος.

«Αφού οι κατηγορούμενοι εξέθεσαν ανήλικα παιδιά και συνεχίζουν να εξυβρίζουν (…) έκαναν το κουνέλι. Θα συνεχίσουν να απειλούν», δήλωσε κατά την έξοδό του από το δικαστήριο ο υπουργός.

«Ο κ. Κουρτάκης έχει συνεργάτη τον Αιμίλιο Κοτσώνη, κύριο κατηγορούμενο για την υπόθεση Noor 1. Θέλουν να αποφύγουν τη δικαιοσύνη, για να μπορέσουν μέσω των απειλών, των εκβιασμών, των συκοφαντικών σχολίων, να προσβάλουν χρησιμοποιώντας ακόμα και παιδιά, να προσβάλουν εμένα και την οικογένειά μου», πρόσθεσε ενώ τους κάλεσε να αφήσουν τις δικαιολογίες και να έρθουν στο Δικαστήριο ώστε «να μάθει επιτέλους ο ελληνικός λαός για ποιος δουλεύουν, για ποιον λόγο συνεχίζουν αυτήν την τακτική και ποια είναι η αλήθεια».

Στο αίτημα των δυο ανδρών των «Παραπολιτών», αντιτάχθηκε η πλευρά του υπουργού Άμυνας καθώς η δικηγόρος και σύζυγος του Έλενα Τζουλη (η οποία δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση για τον ανήλικο γιο της ηλικίας 10 ετών) επεσήμανε: «Αντιλέγουμε, ο κ. Βορίδης και ο κ. Ζαφειρόπουλος έχουν αναλάβει από κοινού την υπεράσπιση των κατηγορουμένων. Αν αναβληθεί η υπόθεση χάνεται η έννοια της αυτόφωρης διαδικασίας. Οι Κουρτάκης και Τζένος συνεχίζουν τους ισχυρισμούς τους σε βάρος του κ. Καμμένου. Υπάρχουν τρίτα άτομα τα οποία από τηλεοράσεως έχουν εκφράσει απειλές εναντίον των παιδιών μας. Σήμερα θα γνωστοποιηθούν στον εισαγγελέα. Αν μου επιτρέπεται επειδή από την Τετάρτη και μετά ο υπουργός θα είναι σε επίσημο ταξίδι στην Αμερική αντιλαμβάνεστε πως σε πιθανή αναβολή θα δυσχερανθεί η πρόοδος της δίκης. Θερμή παράκληση να πραγματοποιηθεί η δίκη επειδή έχω ανήλικα παιδιά» τόνισε η κυρία Τζούλη.

Ο εισαγγελέας πρότεινε να γίνει δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης για την αναβολή της δίκης.

Η πρόεδρος μετά από σύντομη διακοπή ανακοίνωσε την αναβολή της δίκης τονίζοντας πως πρόκειται για πολύ σοβαρή υπόθεση και δεν μπορούν να δικαστούν οι κατηγορούμενοι χωρίς τους συνηγόρους τους.


Τζένος: «Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη»


Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Τζένος είπε πως έχουν εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη ενώ ανέφερε πως η έφοδος της επιθεώρησης εργασίας στα γραφεία της εφημερίδας που έγινε κατά την ώρα της δίκης δεν ήταν καθόλου τυχαία κίνηση. «Περιμένουμε και τα τανκς», είπε χαρακτηριστικά κάνοντας λόγο για ακόμη μια φορά σε «Χούντα Τσίπρα – Καμμένου».

«Ο κ. Καμμένος επανέλαβε για άλλη μια φορά συκοφαντίες άθλιες για τις οποίες δικάζεται, δικάστηκε πριν από δύο μήνες και θα συνεχίσει να δικάζεται για όσα συκοφαντικά λέει για τον κο Κουρτάκη και την εφημερίδα “Παραπολιτικά”. Επαναλαμβάνω ότι έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Αφήνω στην κρίση σας – και των δημοσιογράφων και του λαού – ότι συμπτωματικά την ώρα που διεξαγόταν η δίκη, για την οποία να θυμίσω εισέβαλλαν στο γραφείο μου και με πήραν σηκωτό 15 αστυνομικοί, έγινε έφοδος στα γραφεία της εφημερίδας «Παραπολιτικά» της Επιθεώρησης Εργασίας και μάλιστα με τέτοια προετοιμασία που έγραφαν ονόματα σε κίτρινους φακέλους…».

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

6200347

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε το ευρωψηφοδέλτιο της «Πλεύσης Ελευθερίας», στο οποίο συμμετέχουν και «γνωστά ονόματα»