Καμμένος: Θα τιμήσουμε τη συμφωνία μας με τον πρωθυπουργό μέχρι τέλους

Ομόφωνη απόφαση εξέδωσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μετά τη συνεδρίασή τους, η οποία λέει πως δεν αποδέχονται να περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» ή παράγωγό του η ονομασία της ΠΓΔΜ, ενώ ο Πάνος Καμμένος ξεκαθάρισε ότι οι ΑΝΕΛ θα τιμήσουν την έντιμη συμφωνία τους με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό ως το τέλος, μέχρι το πέρας της λαϊκής εντολής στο τέλος της τετραετίας.

5a6f5cdc1dc524e31e8b466c

Μετά το πέρας της κοινής συνεδρίασης του Εκτελεστικού Συμβουλίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της κοινοβουλευτικής ομάδας, ο Πάνος Καμμένος είπε ότι αυτή είναι η εθνική θέση που διαμορφώθηκε το 1992 και εξέφρασε την εμπιστοσύνη των ΑΝΕΛ στον υπουργό Εξωτερικών, να προχωρήσει την διαπραγμάτευση στην κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης, την οποία και οι ΑΝΕΛ επιθυμούν, «με την λύση αυτή να έχει τον απαράβατο όρο που θέτουν».

Ο κ. Καμμένος είπε ότι οι διαπραγματεύσεις θα έχουν διάρκεια, και πρόσθεσε ότι από την πλευρά των Σκοπίων, πρέπει να υπάρχει η προϋπόθεση της παραίτησής τους, βάσει συνταγματικής αλλαγής όλων των αλυτρωτικών θέσεων. Ερωτηθείς για την στάση που θα κρατήσει στο ΝΑΤΟ, είπε «δεν πιστεύω ότι στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ θα έχουν προχωρήσει τόσο πολύ οι διαπραγματεύσεις, θα έχει γίνει δηλαδή η συνταγματική αλλαγή αυτών των προϋποθέσεων που βάζει η ελληνική πλευρά στην ΠΓΔΜ».

Πρόσθεσε ότι αν οι Σκοπιανοί επιθυμούν πράγματι μια λύση, θα πρέπει να κάνουν αυτό που έκανε η Αγγλία, η οποία προκειμένου να ενταχθεί την ΕΟΚ και κατόπιν αίτησης του Προέδρου της Γαλλίας, Σαρλ ντε Γκώλ, άλλαξε το όνομά της από «Μεγάλη Βρετανία» σε «Ηνωμένο Βασίλειο».

Σημείωσε ότι η Ελλάδα επιθυμεί να μείνει ως ανεξάρτητο κράτος η ΠΓΔΜ και μπορεί να της παρέχει ασφάλεια και οικονομική πρόοδο, προσθέτοντας ότι «δεν έχουν κανένα λόγο να επιμένουν σε μια ονομασία που λένε ότι χρησιμοποιούν τα τελευταία 70 χρόνια ενώ έχει μια ιστορία 3000 ετών». Τόνισε ότι οι ΑΝΕΛ θα τιμήσουν την έντιμη συμφωνία τους με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό ως το τέλος, μέχρι το πέρας της λαϊκής εντολής στο τέλος της τετραετίας.

Κάλεσε επίσης την αξιωματική αντιπολίτευση να ξεκαθαρίσει τις θέσεις της ως προς το ζήτημα της ΠΓΔΜ και να καταστήσει σαφές αν συντάσσεται με όσα λέει η κ. Μπακογιάννη, με την πολιτική του Κώστα Καραμανλή, ή με όσα υποστηρίζει ο Κ. Μητσοτάκης. Είπε ότι οι ΑΝΕΛ ως ελεύθεροι πολίτες θα συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια, ενώ ο ίδιος θα απουσιάζει καθώς θα ευρίσκεται εκτός Αθηνών – «αλλά θα είναι εκεί η οικογένειά μου».

Μετά το πέρας της συνεδρίασης της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ, κυβερνητικοί κύκλοι σχολίασαν με νόημα ότι «οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου βάζουν οριστικά τέλος στα σενάρια περί κυβερνητικής κρίσης διάφορων καλοθελητών του παλιού πολιτικού συστήματος».  «Όσο και αν κάποιοι δε θέλουν, θα είναι αυτή η κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα έξω από τα μνημόνια και την επιτροπεία» κατέληξαν οι ίδιες πηγές.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

kontou fitsiou

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

Το πρώτο της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας, που διεξάγεται στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας, πανηγύρισε…

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

w19 124741w20 110449w02 13302322 82031GADA EISODOS800 454

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Tην προανάκριση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και…

Αλέξης Κούγιας: «Δεν αξιολογήθηκε η σοβαρότητα της καταστάσεως του πατέρα του κ. Καλλιάνου»

Αλέξης Κούγιας

Αλέξης Κούγιας: «Δεν αξιολογήθηκε η σοβαρότητα της καταστάσεως του πατέρα του κ. Καλλιάνου»

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του Γιάννη Καλλιάνου, μίλησε για την υπόθεση του θανάτου του πατέρα…

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

ypes3

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν χάνει ευκαιρία να μας υπενθυμίζει το πραγματικό πρόσωπο της "αριστείας"…