Newsroom

Newsroom

Καμμένος: Ο στρατός της Τουρκίας είναι διαλυμένος και ο Ερντογάν στυγνός δικτάτορας (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Δραματική χαρακτήρισε την κατάσταση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μιλώντας το πρωί σε ραδιοφωνικό σταθμό.

57b45fa11dc524c5328b456e

Συγκεκριμένα είπε: «Οι Τ.Ε.Δ. αυτή τη στιγμή είναι διαλυμένες. Οι συνεχείς ήττες στη Συρία, η εμπλοκή δυνάμεων μαζί με τους τζιχαντιστές του ISIS στην περιοχή της Συρίας κατά του Ασαντ και των Κούρδων, η απόφαση της διεθνούς κοινότητας για την ίδρυση του κουρδικού κράτους, τους έχει φέρει σε δύσκολη θέση.

Δεν μπορούν να σηκώσουν αεροπλάνο. Το 60% των πιλότων έχει αποστρατευθεί. Αυτή τη στιγμή πετάνε τα αεροπλάνα στα όρια του προσωπικού με πιτσιρικάδες, οι οποίοι φαίνεται ότι μόλις αναχαιτίζονται φοβούνται και εκτοξεύουν μέχρι και αντίμετρα.

Και άρματα δικά τους τα οποία ήταν στον Έβρο έχουν κατέβει αυτή τη στιγμή κάτω στη ΝΑ Τουρκία.

Θέλω να σας πω ότι το ηθικό των ΕΔ στην Τουρκία είναι διαλυμένο.

Οι μισοί κατηγορούνται ως συνεργάτες του Γκιουλέν και αποστρατεύονται. 420 ζήτησαν άσυλο στο Βέλγιο από τους αξιωματικούς και τους υπαξιωματικούς που υπηρετούσαν στο ΝΑΤΟ. Αυτό είναι χαρακτηριστικό του πανικού.

Μάλιστα μέσα στο επίσημο κύκλωμα του ΝΑΤΟ υπάρχει μια συγκλονιστική επιστολή ενός πιλότου Τούρκου ο οποίος λέει εγώ υπηρετώ 27 χρόνια στην τουρκική Αεροπορία, είμαι συνεπής προς την πατρίδα μου και αυτή τη στιγμή χωρίς αιτία, λόγω ενός λογαριασμού που είχα σε μια τράπεζα η οποία φέρεται να συνδέεται με τον Γκιουλέν, αποστρατεύομαι, διώκομαι, μένω χωρίς μισθό, χωρίς σύνταξη, χωρίς ασφάλεια, η οικογένειά μου βρίσκεται υπό περιορισμό και παρακολούθηση. Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στις ΤΕΔ και γι αυτό το λόγο ο Ερντογάν κάνει εξαγωγή κρίσης».

Ο υπουργός επιτέθηκε επίσης κατά του Τούρκου προέδρου χαρακτηρίζοντάς τον στυγνό δικτάτορα.

Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα ακραία στοιχεία αναπάντητα, όπως και τον Ερντογάν, ο οποίος έχει μετατραπεί σε έναν στυγνό δικτάτορα, αυτή τη στιγμή, να απειλεί το σπίτι μας. Όταν θα πάνε να απειλήσουν την πατρίδα μας, θα ακούσουν την απάντηση και θα ξέρουν ότι εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι στο όνομα της διπλωματίας να κάνουμε πίσω σε αυτά που αποτελούν εθνική κυριαρχία».

O υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε επίσης στην απόφαση μη έκδοσης των Τούρκων αξιωματικών στην Τουρκία.

Ώς προς τις δυνατότητες των Ελληνικών Ε.Δ. ανέφερε ως παράδειγμα τα νέα υποβρύχια λέγοντας «Έχουμε το Πολεμικό Ναυτικό μας, με την ισχύ των υποβρυχίων που δεν ανιχνεύονται, είναι “στελθ” τα υποβρύχιά μας».

Τόνισε τέλος τη σημασία της κοινής αεροναυτικής άσκησης με την Αίγυπτο και αναφέρθκε σε επέκταση της συμφωνίας με τις ΗΠΑ για την στρατιωτική συνεργασία, που έχει να κάνει με τα εξοπλιστικά μας.


Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…