Καμμένος: "Να παραιτηθεί ο Παπούλιας, για να πάμε σε εκλογές"

cover
NewsRoom 18/10/2014 | 13:51

«Να παραιτηθεί ο Παπούλιας, για να πάμε σε εκλογές», δήλωσε, μεταξύ άλλων, στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος. Στην ερώτηση εάν γνωρίζει ότι γίνονται και προσπάθειες εξαγοράς βουλευτών, απαντά: «Δεν το γνωρίζω. Αλλά δεν μπορώ να το αποκλείσω. Εμφανείς πιέσεις γίνονται, όπως σας είπα. Με απειλές ελέγχου του ΣΔΟΕ. Τώρα, εάν γίνεται και απόπειρα εξαγοράς, αυτό για να αποδειχθεί, πρέπει να γίνει καταγγελία».

Για τη ρευστότητα που θα δώσουν οι τράπεζες, ο Πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. απαντά: «Οι τράπεζες, προς το παρόν, δίνουν ρευστότητα μόνο στα χρεωμένα κυβερνητικά κόμματα. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χρωστάνε 250 δισ. Με ποιο δικαίωμα γίνεται κούρεμα, ενώ την ίδια ώρα οι τράπεζες ζητάνε και την τελευταία δεκάρα από τους φτωχούς Έλληνες; Πήραν λεφτά από την ανακεφαλαιοποίηση, για να στηρίξουν τους Έλληνες ολιγάρχες. Αυτά θα τελειώσουν με τη νέα κυβέρνηση».

Ο κ. Καμμένος θεωρεί βέβαιες τις πρόωρες εκλογές, καθώς «ό,τι και να κάνουν θα πέσουν. Ήδη βρίσκονται σε απόλυτη σύγχυση, σε διάλυση» τονίζει χαρακτηριστικά. Επίσης, στην ερώτηση του δημοσιογράφου ότι το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων δεν πάει καλά στις δημοσκοπήσεις, ο κ. Καμμένος απαντά: «Όχι. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι μία πατριωτική φωνή, που ενώνει το λαό. Είμαστε η εγγύηση για μία νέα κυβέρνηση, που θα τελειώσει με τα μνημόνια και, ταυτόχρονα, θα προασπίζει τα εθνικά μας συμφέροντα. Φέρνουμε κάτι καινούργιο στην πολιτική ζωή, μία καθαρή σχέση με τους πολίτες. Πιστεύω ότι θα πάμε πολύ καλά στις εκλογές».

Για τη συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καμμένος εξηγεί: «Νομίζω υπάρχει προοπτική μετεκλογικής συνεργασίας» με προϋποθέσεις για τη συμμετοχή σε μία κυβέρνηση: «Πρώτον, η κατάργηση του μνημονίου. Κούρεμα του δημοσίου και ιδιωτικού χρέους. Μείωση των φόρων. Κατάργηση της συνθήκης Δουβλίνο 2 και προάσπιση των εθνικών μας θεμάτων, στο Σκοπιανό, στο Αιγαίο και στην Κύπρο. Προάσπιση της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Αυτές είναι αδιαπραγμάτευτες θέσεις μας».

Μήπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μπορούσε να κάνει κάτι, για να λύσει το πολιτικό πρόβλημα ρωτά ο δημοσιογράφος και ο κ. Καμμένος απαντά: «Βεβαίως. Ο κ. Παπούλιας θα μπορούσε να διευκολύνει. Τόσα αντισυνταγματικά νομοσχέδια υπέγραψε. Τόσες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Ας παραιτηθεί λίγο νωρίτερα από το τυπικό τέλος της θητείας του, ώστε να σταματήσει αυτή η διαλυτική κατάσταση και να πάμε σύντομα σε εκλογές και σε εκλογή Προέδρου. Νομίζω αυτό θα ήταν ωφέλιμο για τον τόπο».