Καμμένος: Με ανέργους των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και Περάματος θα καλυφθούν κενά στο ναύσταθμο της Σαλαμίνας

Την κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό στο ναύσταθμο της Σαλαμίνας μέσα στον επόμενο χρόνο, εξήγγειλε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Πάνος Καμμένος, κατά τη σημερινή επίσκεψη του στο Αρχηγείο Στόλου.

5a70e6201dc52459688b456a

“Θα ξεκινήσουμε εξαντλώντας τις δυνατότητες που υπάρχουν στη μετακίνηση του στρατιωτικού προσωπικού, καλύπτοντας τις αναγκαίες θέσεις μέσα στον επόμενο χρόνο.

Δεύτερον, θα δώσουμε τη δυνατότητα σε πολίτες, ιδιαίτερα σε νέα παιδιά που σπουδάζουν στις ειδικότητες είτε σε Τεχνολογικά Ιδρύματα, είτε στο Πολυτεχνείο και στα Πανεπιστήμια, να έρθουν εδώ και να κάνουν τη βασική τους εκπαίδευση που προβλέπεται από τις σχολές τους. Αν επιλέξουν να έρθουν εδώ, εν συνεχεία θα τους δώσουμε τη δυνατότητα, χωρίς καμία διαλογή, μόνο με το κριτήριο που θα εξασφαλίσετε εσείς οι προϊστάμενοί τους, το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό, σε κάθε συνεργείο, να υπηρετήσουν κατατασσόμενοι κατευθείαν στο Πολεμικό Ναυτικό και χωρίς προπαίδευση, στα συνεργεία που έκαναν την εκπαίδευσή τους. Δηλαδή, τελειώνοντας το ΤΕΙ ή το Πολυτεχνείο θα έρθει εδώ να κάνει την εκπαίδευσή του και θα ξέρει ότι αυτός ο νέος θα υπηρετήσει τη θητεία του στο ίδιο συνεργείο στο οποίο έκανε την εκπαίδευσή του.

Στο τέλος της θητείας του, ο νέος αυτός θα έχει τη δυνατότητα, εάν πράγματι μας κάνει – και αυτό θα το κρίνετε εσείς, δεν θα γίνει με πολιτικά κριτήρια, τελείωσαν τα ρουσφέτια, θα γίνει με κριτήρια καθαρά κάλυψης των αναγκών που έχουμε σε τεχνικό και επιστημονικό προσωπικό – θα μπορεί να υπηρετεί ως Οπλίτης Βραχείας Ανακατάταξης.

Από αυτά τα παιδιά τα οποία θα υπηρετήσουν εδώ, θα κάνουν τη θητεία τους ως ΟΒΑ, θα πάρουμε το νέο πολιτικό προσωπικό με τα μόρια τα οποία θα τους δίνετε εσείς, ως εργοδηγοί, σε κάθε τεχνική υπηρεσία στην οποία θα υπηρετούν. Παράλληλα, θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες ώστε να πάρουμε άμεσα με μετατάξεις προσωπικό το οποίο βρίσκεται σε άλλες θέσεις του δημοσίου”.


  Ο κ. Καμμένος γνωστοποίησε ότι “θα φροντίσουμε να έλθουμε σε επαφή με τα σωματεία στη ζώνη του Περάματος. Η ζώνη του Περάματος είναι αυτή η οποία έχτισε την εμπορική μας ναυτιλία. Εργαζόμενοι γνώστες του αντικειμένου, μετά την κρίση και δυστυχώς μετά την επιλογή ορισμένων εφοπλιστών να φύγουν από την Ελλάδα, βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Πέραμα άνεργοι.

Σε αυτό το σημείο θα κάνουμε μία προσπάθεια με την ειδική γραμματέα, να έρθουμε σε επαφή με τον ΟΑΕΔ, να δημιουργήσουμε προγράμματα με τα οποία θα δώσουμε τις δυνατότητες σε ανέργους εξειδικευμένους, στη ζώνη του Περάματος, να έρθουν κατά προτεραιότητα εδώ στο Ναύσταθμο και να μας βοηθήσουν, εντασσόμενοι στη δύναμη στην οποία βεβαίως θα ενταχθούν πρώτοι οι πρώην εργαζόμενοι στα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά”.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας σχολίασε ότι “δεν θα κάνουμε «μνημόσυνο» για ό,τι έγινε στο παρελθόν, γιατί πολλοί προσπάθησαν να κλείσουν τις δομές του κράτους – και ιδίως των ενόπλων δυνάμεων – για να πλουτίζουν ιδιώτες μεσάζοντες, που ουσιαστικά χρέωναν τις ένοπλες δυνάμεις 10, 20 και 100 φορές περισσότερο για ένα έργο το οποίο κάνατε εσείς στο 1/10 ή στο 1/20 της τιμής που πληρώναμε. Κονδύλια έφευγαν από το υστέρημα του ελληνικού λαού για να μετατρέπονται σε μίζες, μέσω αντισταθμιστικών ωφελημάτων ή άλλων προγραμμάτων που έκτισαν τη διαφθορά στην πατρίδα μας”.

Είμαστε εδώ σήμερα, “τώρα, που η πατρίδα μας, χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού, βγαίνει από αυτή την κρίση, να μας δοθεί τη δυνατότητα να ξαναβάλουμε μπρος το Ναύσταθμο, την αμυντική βιομηχανία των ενόπλων μας δυνάμεων” διαβεβαίωσε.

Τον κ. Καμμένο συνόδευαν ο Αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης και η ειδική γραμματέας του υπουργείου Καλλιόπη Παπαλεωνίδα.

Εξοργιστικό «ξέπλυμα» σε Λύτρα από τον ποινικολόγο και υποψήφιο με τη ΝΔ Σπύρο Ρομποτή: «Ήταν η κακιά η ώρα, δεν είμαστε όλοι Σουηδοί» (video)

Ρομποτής Λύτρα

Εξοργιστικό «ξέπλυμα» σε Λύτρα από τον ποινικολόγο και υποψήφιο με τη ΝΔ Σπύρο Ρομποτή: «Ήταν η κακιά η ώρα, δεν είμαστε όλοι Σουηδοί» (video)

Αδιανόητες ατάκες για τον Απόστολο Λύτρα ακούστηκαν πάλι στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη, αυτή τη…

Σεργουλόπουλος για Κουτσελίνη: «Κάποιος να την πάρει από εκεί που βρίσκεται, να την κλείσει κάπου για να τη θεραπεύσει» (video)

InCollage 20240619 151003453

Σεργουλόπουλος για Κουτσελίνη: «Κάποιος να την πάρει από εκεί που βρίσκεται, να την κλείσει κάπου για να τη θεραπεύσει» (video)

«Μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση το πόσο εύκολα παίρνουμε τη μεριά του θύτη», τονίζει ο…

Μεγάλη φωτιά στη Βάρης – Κορωπίου: Καίει κοντά σε εργοστάσια και σπίτια – Οι πρώτες εικόνες

φωτιά Βάρης

Μεγάλη φωτιά στη Βάρης – Κορωπίου: Καίει κοντά σε εργοστάσια και σπίτια – Οι πρώτες εικόνες

Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική μετά τη φωτιά που ξέσπασε στη Βάρης - Κορωπίου