Newsroom

Newsroom

Καμμένος: Η συμφωνία θα βγάλει την ελληνική οικονομία από την κρίση

Ο Πάνος Καμμένος εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι η συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση με τους δανειστές θα βγάλει την ελληνική οικονομία από την κρίση. Σε συνέντευξή του στην «Ναυτεμπορική» ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σημείωσε ότι έχουν εξασφαλιστεί πλέον τα αναγκαία ποσά για την παροχή ρευστότητας στην αγορά και την επιστροφή στην ανάπτυξη.

kamenos wide 4

Ο Πάνος Καμμένος εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι η συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση με τους δανειστές θα βγάλει την ελληνική οικονομία από την κρίση. Σε συνέντευξή του στην «Ναυτεμπορική» ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σημείωσε ότι έχουν εξασφαλιστεί πλέον τα αναγκαία ποσά για την παροχή ρευστότητας στην αγορά και την επιστροφή στην ανάπτυξη.

Παράλληλα, άφησε περιθώριο μετεκλογικής συνεργασίας με τη Ν.Δ. ή έστω με κάποιο τμήμα της, καθώς προβλέπει ότι ενδεχόμενη ήττα της γαλάζιας παράταξης την Κυριακή θα απελευθερώσει δυνάμεις από μετριοπαθείς βουλευτές οι οποίοι πιστεύουν στην πολιτική του μεσαίου χώρου.

Με αφορμή δε τις αποκαλύψεις για παρεμβάσεις στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ο κ. Καμμένος καταλογίζει στις κυβερνήσεις Σαμαρά και Παπανδρέου ότι «δεν επιθυμούσαν την αλήθεια» και χαρακτηρίζει προτεραιότητά του τον επαναπατρισμό ποσών ύψους 160 δισ. ευρώ από τις τράπεζες του εξωτερικού. «Η συμφωνία της 12ης Ιουλίου αποτελεί την έξοδο από τη μνημονιακή πολιτική της λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης. Η τελευταία συμφωνία που υπογράψαμε προβλέπει την κατάργηση του αγγλικού δικαίου και επανενεργοποίηση του ευρωπαϊκού δικαίου», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καμμένος.

Συνέχισε λέγοντας ότι «δεν αποτελεί μια συμφωνία με τη λογική του ναρκομανούς που θα λαμβάνει τη δόση του κάθε τρεις μήνες για να πληρώσει τις υποχρεώσεις του, αλλά μια τριετή συμφωνία που θα οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση, γιατί η συμφωνία αυτή προβλέπει ένα μεγάλο πακέτο που θα βοηθήσει στην ενίσχυση της ρευστότητας της αγοράς και παράλληλα με τα 35 δισεκατομμύρια ευρώ του πακέτου Γιούνκερ στην ενίσχυση και στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας».

Η αποτυχία του τρίτου πακέτου έγκειται σε δύο θέματα. Πρώτον, στη μη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τον οποίο οφείλουμε να καταργήσουμε το συντομότερο δυνατόν, και δεύτερον, στην υψηλή φορολόγηση των επιχειρήσεων, που με δεδομένο το περιβάλλον γύρω από τη χώρα οδηγεί στη μετεγκατάσταση των ελληνικών εταιρειών στο εξωτερικό και στην αποτροπή επενδύσεων σε όλη τη χώρα».

Για ενδεχόμενες συνεργασίες μετά τις εκλογές, ο κ. Καμμένος τόνισε: «Με τον Ευάγγελο Βενιζέλο δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας. Με το Ποτάμι ζήτησα να διευκρινίσουν τις θέσεις τους στα εθνικά θέματα και δεν το έπραξαν. Πιστεύω όμως ότι θα απελευθερωθούν δυνάμεις από μετριοπαθείς βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας οι οποίοι πιστεύουν στην πολιτική του μεσαίου χώρου και όχι στη μετατροπή της Νέας Δημοκρατίας σε συνήγορο υπεράσπισης του ΠΑΣΟΚ».

Για τις εξελίξεις με την κατάθεση του Ερβέ Φαλτσιανί για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τόνισε: «Μόνο και μόνο η δήλωση Φαλτσιανί, ότι επί πέντε χρόνια δεν του είχαν ζητήσει καθόλου στοιχεία και τον καλούν για πρώτη φορά, δείχνει ότι ήταν πολλοί εκείνοι οι πολιτικοί, αλλά πιθανόν και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα που δεν επιθυμούσαν την αλήθεια σε αυτή την περίπτωση που επέτρεψε σε πολλές χώρες να εισπράξουν αρκετά δισεκατομμύρια από κατοίκους τους που είχαν προχωρήσει σε σχέδιο φοροδιαφυγής.

Θεωρώ ότι πρώτιστος στόχος, πέραν της τιμωρίας και της δήμευσης χρημάτων τα οποία είναι προϊόν φοροδιαφυγής, θα πρέπει να αποτελεί ο επαναπατρισμός των 160 δισεκατομμυρίων ευρώ που βρίσκονται στο εξωτερικό, εφόσον αυτά επενδυθούν σε επιχειρήσεις που θα προσλάβουν προσωπικό αντιμετωπίζοντας την ανεργία και ενισχύοντας την οικονομία, όπως επίσης και η χάραξη μιας πολιτικής που θα επαναφέρει την εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό και τον επαναπατρισμό στις τράπεζες των 45 δισεκατομμυρίων ευρώ που βρίσκονται στα σεντούκια».