Καμμένος για υπόθεση Γεωργίου: Πρέπει να αφεθεί η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της

«Κορυφαία» χαρακτήρισε την υπόθεση του Ανδρέα Γεωργίου σχετικά με τα πειραγμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το ελληνικό έλλειμμα, ο Πάνος Καμμένος. Ταυτόχρονα, θεωρεί απαράδεκτη κάθε εμπλοκή και πίεση στο θέμα προκειμένου να μη διερευνηθεί η υπόθεση του πρώτου μνημονίου.

57c677161dc524b6198b4627

Σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσε στο πλαίσιο της 81ης ΔΕΘ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εξέφρασε την απογοήτευση του για τη στάση της ΝΔ στην υπόθεση, σημειώνοντας ότι έχει να κάνει με την προσπάθεια εκμηδενισμού του έργου της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή.

Συγκεκριμένα, δήλωσε: “Η υπόθεση Γεωργίου, η υπόθεση παραποίησης των στατιστικών στοιχείων, έχει να κάνει ακριβώς με την προσπάθεια να εκμηδενιστεί το έργο της κυβέρνησης Καραμανλή (2004-2009). Και, μάλιστα, έχω απογοητευθεί από τη στάση και της σημερινής Νέας Δημοκρατίας. Η σημερινή στάση της ΝΔ που αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι να αναφερθεί στην υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, δείχνει ότι, δυστυχώς, μετά την αποπομπή του κ. Σαμαρά, ο κ. Μητσοτάκης έχει επιλέξει να ακολουθήσει την ίδια πολιτική. Και αυτό διότι ουσιαστικά η πολιτική που συνεχίζεται είναι η πολιτική της «συμμαχίας του τρόμου», προκειμένου να καλυφθεί το ΠΑΣΟΚ για τα προβλήματα, τα οποία δημιούργησε, ιδιαίτερα η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Αυτή ήταν και η αιτία σύγκρουσης μου με τον κ. Σαμαρά και η αιτία για την οποία διεγράφην από τη ΝΔ, και ήταν ο λόγος που βρεθήκαμε άνθρωποι από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και δημιουργήσαμε το κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων”.

“Θεωρώ απαράδεκτο να υπάρχει εμπλοκή και πίεση στο θέμα Γεωργίου, προκειμένου να μην διερευνηθεί η υπόθεση του πρώτου Μνημονίου, ο λόγος για τον οποίο μπήκαμε σε αυτή την κόλαση της οικονομικής κρίσης”, συνέχισε ο κ. Καμμένος και προσέθεσε: “Είναι μια υπόθεση που πρέπει να μάθει και ο ελληνικός λαός και η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη. Πρέπει να αφεθεί η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Και, βεβαίως, αφού καταδικαστούν για το ποινικό μέρος, να διερευνηθούν τα οικονομικά και τα πολιτικά αποτελέσματα που επέφεραν. Και τότε, πιστεύω, θα αποδειχθεί και ποιοι συμμάχησαν, για ποιο λόγο, για να στηρίξουν αυτό που κάποιοι σχεδίασαν έξω από την Ελλάδα. Η υπόθεση Γεωργίου είναι κορυφαία. Χαίρομαι που η ελληνική Δικαιοσύνη συνεχίζει τη διερεύνηση”.

Για τη σημερινή ΝΔ ο κ. Καμμένος είπε ότι είναι “ένα μείγμα άκρατου νεοφιλελευθερισμού με ακροδεξιά στοιχεία, τα οποία ο Κώστας Καραμανλής αποκαλούσε «ακραία» και δεν ήθελε τη συνεργασία μαζί τους. Δεν έχει σχέση με τη ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή, γι’ αυτό και δεν έχει μέλλον.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο στήριξης της κυβέρνησης από τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, ο κ. Καμμένος είπε ότι είναι καλοδεχούμενος. “Μπορώ να συνεννοηθώ μαζί του, έχει ενδιαφέρουσες ιδέες, που μπορεί να συμπεριληφθούν στη συνταγματική αναθεώρηση”, τόνισε.

Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών δήλωσε ότι δεν υπάρχει πολιτικός -”ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε ο κ. Πολάκης, ακόμα και οι ακροδεξιοί που έχει μαζέψει η ΝΔ”- που να θέλει να δει έναν δημοσιογράφο απολυμένο και στον δρόμο, έστω κι αν έχει συγκρουστεί μαζί του.

Στις κατηγορίες της ΝΔ ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να «παρέμβει» στη λειτουργία της Δικαιοσύνης σχετικά με την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, απάντησε: “Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι οι εποχές της προσπάθειας να ελεγχθεί η Δικαιοσύνη ή των επιθέσεων σε βάρος της Δικαιοσύνης έχουν περάσει. Κάποτε δημιουργούσαν κυκλώματα. Έπαιρναν δικαστές, τους έκαναν υπουργούς και εκείνοι με τη σειρά τους προσπαθούσαν να φτιάξουν το δικό τους κύκλωμα. Δεν υπάρχει καμιά παρέμβαση στη Δικαιοσύνη”.

Επιπλέον, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στο ταξίδι του στο Ισραήλ, τις επαφές που είχε, και σημείωσε ότι οι Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες (ΑΟΖ) θα προχωρήσουν.

Επίσης, απευθυνόμενος στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων τους διαβεβαίωσε ότι δεν πρέπει να ανησυχούν σχετικά με την υλοποίηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης για την αποκατάσταση των απωλειών στο εισόδημα τους.

Τέλος, για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα συμβεί ό,τι και με τις τηλεοπτικές άδειες. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, είπε, θα δοθούν πολλά χρήματα και θα υπάρξουν μεγάλες επενδύσεις.

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Χάρης Δούκας

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Μάλιστα θέση στον χορό πήρε και ο Θάνο Πλεύρης - Τι πραγματικά ειπώθηκε από τον…

Πάτρα: «Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου», λέει ο 17χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία (Video)

image 3

Πάτρα: «Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου», λέει ο 17χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία (Video)

Ένα 24ωρο μετά τα όσα έγιναν στο Λύκειο της Πάτρας, ο 17χρονος φέρνει στο μυαλό του εικόνες, που θα θυμάται για καιρό.

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

433589017 703248218462576 2760550193709265598 n

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

Bίντεο ντοκουμέντο με τη σπείρα που ξάφριζε σπίτια σε Εκάλη και Νέα Ερυθραία - Αίσθηση…

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Ακρίτα 1

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Την ώρα που συζητούσαν για τους 57 νεκρούς των Τεμπών, ο Βορίδης με τη Μιχαηλίδου…

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Καταγραφή 13

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Για τη βουλευτική ασυλία και τη δικαιοσύνη στην περίπτωση του Αχιλλέα Καραμανλή αρπάχτηκαν η Ράνια…