Καμμένος για Μακεδονικό: Η στάση μου είναι ξεκάθαρη, ποια θα είναι της ΔΗΣΥ είναι το ερώτημα

Το μπαλάκι στη ΔΗΣΥ επέστρεψε ο Πάνος Καμμένος αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών και συγκεκριμένα όταν αυτή έρθει προς κύρωση στην Ελληνική Βουλή, επαναλαμβάνοντας παράλληλα την απαίτηση του για διευρυμένη πλειοψηφία κατά τη ψήφισή της.

5b477d171dc52433738b45d6

του Άγγελου Προβολισιάνου

«Η δική μου στάση είναι απόλυτα ξεκάθαρη -όταν έρθει κι αν έρθει με 180, η δική σας στάση είναι το ερώτημα» αντέτεινε ο υπουργός Άμυνας στον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος κατά τη συζήτηση για την κύρωση συμφωνιών στην Ολομέλεια ζήτησε από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ να ξεκαθαρίσει την στάση του.

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε, επίσης, ότι η συμφωνία των Πρεσπών, «έτσι όπως έχει υπογραφεί ως σχέδιο συμφωνίας από τους δύο  υπουργούς», δεν έχει κανένα αποτέλεσμα, επικαλούμενος και τις σχετικές διαβεβαιώσεις Στόλτενμπεργκ και Τσίπρα. Υπενθύμισε δε ότι για να ενταχθεί η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τα εξής βήματα: Εκλογές προκειμένου να αλλάξει και ο ΠτΔ της FYROM που δεν επικυρώνει τη συμφωνία, δημοψήφισμα με θετικό αποτέλεσμα, συγκρότηση νέας Βουλής για να προκύψει η απαιτούμενη πλειοψηφία που θα εγκρίνει τις συνταγματικές αλλαγές και εν συνεχεία επικύρωση της συμφωνίας σε ΠΓΔΜ και Ελλάδα. «Όταν τελειώσουν αυτά, τότε θα ισχύσει η πρόσκληση του ΝΑΤΟ» ξεκαθάρισε.

Θύμισε ακόμα ότι οι προκαταρκτικές συνομιλίες ένταξης της γείτονος στο ΝΑΤΟ είχαν ξεκινήσει επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη, το 1999, και δεν κατέληξαν πουθενά. Μάλιστα, διευκρίνισε πως στην προσεχή Σύνοδο του ΝΑΤΟ ο κ. Ζάεφ καλείται απλά και μόνο «ως χώρα που συμμετέχει στην αποστολή του Αφγανιστάν», καθώς «δεν θα βγάλει οικογενειακή φωτογραφία», ούτε θα συμμετέχει  Ολομέλεια της ευρωατλαντικής συμμαχίας, καθώς πρώτα θα πρέπει να έχουν εκπληρωθεί τα προαναφερθέντα προαπαιτούμενα.

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους