Καμμένος: Δημιουργεί προβλήματα ο Σόιμπλε για να μένει στη δημοσιότητα

Σε συνέντευξή του, ο Πάνος Καμμένος χαρακτήρισε τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών πρόβλημα για την χώρα του και την ΕΕ, ενώ προειδοποίησε ότι η πολιτική του θα διαλύσει την ευρωζώνη. Ο υπουργός Αμυνας θεωρεί τον Σόιμπλε ως «πρόβλημα όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την ίδια τη Γερμανία και την ΕΕ». Μιλώντας στη «Real News» υποστήριξε ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, μετά την απόφαση να μην είναι υποψήφιος για την Προεδρία ή την Καγκελαρία της Γερμανίας,

«προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα για να διατηρείται στη δημοσιότητα. Αυτό όμως, δεν μπορούν να το πληρώσουν η Ελλάδα, η ΕΕ και οι λαοί».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι δεν υφίσταται ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή επέκρινε τον Γερμανό υπουργό ότι προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το ευρώ για να επικυριαρχήσει στην Ευρώπη και πρόσθεσε ότι «η διάλυση της ευρωζώνης θα γίνει μόνο αν η Γερμανία υιοθετήσει την πολιτική Σόϊμπλε και όχι την αρχή της κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής και της διατήρησης της ευρωζώνης των ίσων».

Για την Τουρκία

Αναφερόμενος στην ένταση που έχει προκύψει με την Αγκυρα, ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε ως προκλητική ενέργεια την επίσκεψη της τουρκικής στρατιωτικής ηγεσίας στα Ιμια «που μάλλον έχει ως αποδέκτη το εσωτερικό της Τουρκίας», ενώ αναφορικά με τα λεγόμενα του υπουργού Αμυνας και του πρωθυπουργού της Τουρκίας, είπε ότι απαξιοί να απαντήσει σε τέτοιου είδους δηλώσεις. «Γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο δεν υπάρχουν», τόνισε.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να «ανοίξει την κάνουλα» των προσφυγικών ροών η Τουρκία, ως αντίποινα για τη μη έκδοση των οκτώ στρατιωτικών, απάντησε ότι η Τουρκία «θα πρέπει να αντιληφθεί ότι στην Ελλάδα η δικαστική εξουσία είναι διαχωρισμένη από την εκτελεστική», προσθέτοντας ότι τόσο η Γερμανία, όσο και το Βέλγιο, αλλά και άλλες χώρες, όπου υπάρχουν Τούρκοι στρατιωτικοί, «προστατεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και δεν εκδίδουν τους Τούρκους στρατιωτικούς με αποφάσεις των ανεξάρτητων Αρχών της Δικαιοσύνης κάθε χώρας».

«Μείωση αφορολόγητου χωρίς μείωση ΦΠΑ ή ΕΝΦΙΑ δεν φέρνει ανάπτυξη»

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση, ο υπουργός Αμυνας δήλωσε ότι δεν προβλέπεται ψήφιση προληπτικών μέτρων ούτε από το ευρωπαϊκό, ούτε από το εσωτερικό Δίκαιο.

«Μείωση αφορολόγητου, χωρίς μείωση του ΦΠΑ, τον ΕΝΦΙΑ, ή του φόρου των επιχειρήσεων που μπορεί να φέρει την ανάπτυξη δεν μπορεί να γίνει», τόνισε ακόμη, ενώ ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αποδεκτή καμία αλλαγή», σχετικά με τα ειδικά μισθολόγια, ιδιαίτερα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. «Αυτό αποτελεί προϋπόθεση για τη συνεργασία, που εξάλλου έχει υιοθετηθεί πλήρως από τον πρωθυπουργό», συμπλήρωσε.

Για τις ΗΠΑ

Σχετικά με τις σχέσεις ΗΠΑ- ΕΕ, ο κ. Καμμένος είπε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ «κινείται προς την κατεύθυνση της ρήξης με την πολιτική της “γερμανοποίησης” της ΕΕ, της κατάργησης των εθνών-κρατών, της διατήρησης της εθνικής ταυτότητας και σε διαφορετική λογική από εκείνη της παγκοσμιοποίησης».

Ακόμη, τάχθηκε υπέρ της επέκτασης των αμυντικών συμφωνιών, ιδιαίτερα με τις ΗΠΑ, προς διασφάλιση της ενίσχυσης του αμυντικού οπλοστασίου της χώρας.

«Οι ισορροπίες στο Αιγαίο δεν πρέπει να διαταραχθούν, προς όφελος όλων, και ιδιαίτερα της Δύσης»,επεσήμανε και τόνισε ότι οι ΗΠΑ με τη νέα διοίκηση Τραμπ έχουν αντιληφθεί πως η Ελλάδα «αποτελεί κέντρο σταθερότητας και ισορροπίας στην ευρύτερη περιοχή, απέναντι σε έναν επικίνδυνα διαδεδομένο ισλαμικό φονταμενταλισμό».

Μάλιστα χαρακτήρισε την προεδρία Τραμπ ως «όχι απλώς θετική, αλλά καθοριστική εξέλιξη για τα γεωπολιτικά συμφέροντα της Ελλάδας στην περιοχή».

Οταν κλήθηκε να σχολιάσει τα περί επιβολής «μικρών ποινών» στους στρατιώτες που φωτογραφήθηκαν σχηματίζοντας τον αλβανικό αετό, είπε ότι επιβλήθηκαν οι ανώτερες δυνατές πειθαρχικές ποινές που εξαντλούν τις δυνατότητες που δίνει η νομοθεσία, ενώ «από εκεί και πέρα η Δικαιοσύνη είναι αυτή που έχει αναλάβει την υπόθεση».

Σε ό,τι αφορά την εσωτερική πολιτική και ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη «ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη» είπε ότι «συνεργασία με το κομφούζιο που έχει πλέον υιοθετήσει η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν θα υπάρξει ποτέ».

Προηγουμένως, είχε αναφέρει ότι «η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζει την πολιτική της ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά. Έχει μετατραπεί σε μόνιμο συνήγορο του ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου και του Κ. Σημίτη, έχει υιοθετήσει τις πολιτικές εκείνων που πολέμησαν τον Κώστα Καραμανλή και των υβριστών του, με ακροδεξιά στοιχεία, όπως ο κ. Βορίδης», ενώ χαρακτήρισε ως «ταφόπλακα της ΝΔ» την συνεργασία της με «τους νεοφιλελεύθερους που στο παρελθόν την είχαν προδώσει, δηλαδή τον κ. Σκυλακάκη, την κ. Ξαφά και τον κ. Αβραντίνη».

Έβρος: Στον εισαγγελέα οδηγούνται οι πέντε αστυνομικοί για εμπλοκή σε κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών

Έβρος: Στον εισαγγελέα οδηγούνται οι πέντε αστυνομικοί για εμπλοκή σε κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών

Πρόκειται για έναν ανθυπαστυνόμο και τέσσερις αρχιφύλακες, που προέρχονται και εξελίχτηκαν από την Υπηρεσία Συνοριακής…

Τραγωδία στα Τέμπη: Ποινική δίωξη στον πρόεδρο του ΟΣΕ και την επιτροπή αξιολόγησης

Τραγωδία στα Τέμπη: Ποινική δίωξη στον πρόεδρο του ΟΣΕ και την επιτροπή αξιολόγησης

Ποινική δίωξη άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας στα στελέχη του ΟΣΕ για το…