Καμμένος: Δεν θα επιτρέψουμε περαιτέρω μείωση στο εισόδημα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

Τη διαβεβαίωση ότι η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δεν θα επιτρέψει περαιτέρω μείωση στο εισόδημα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και για συνέχιση των παρεμβάσεων για την εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας σε σχέση με τη μισθολογική τους δαπάνη, εξέφρασε σήμερα από τον Έβρο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

57b45fa11dc524c5328b456e

Ακόμη, κατά την ομιλία του στην τελετή εγκαινίων συγκροτήματος 12 διαμερισμάτων ΕΠΟΠ στην Ορεστιάδα, ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι η προάσπιση του Έβρου είναι υψίστης σημασίας λόγω της καίριας και σημαντικής αξίας που έχει για την εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της χώρας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που έχει αρχίσει το υπουργείο για την καταγραφή και αξιοποίηση των περιουσιακών του στοιχείων. «Μία περιουσία της τάξεως των 34 δισεκατομμυρίων ευρώ που βρισκόταν μέχρι σήμερα ανεκμετάλλευτη», ενώ ανακοίνωσε ότι εντός του επόμενου μήνα θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος διαγωνισμός για την ενοικίαση για 99 χρόνια περιουσιακών στοιχείων του υπουργείου, τα έσοδα από τον οποίο θα διατίθενται προς όφελος του προσωπικού.

Τόνισε πως στόχος του υπουργείου είναι η μετακίνηση ακόμη περισσότερων δυνάμεων στην περιοχή της Θράκης και ιδιαίτερα στην περιοχή του Έβρου. «Στο πλαίσιο αυτό γίνεται η αναδιαμόρφωση όλου του σχεδιασμού των Ενόπλων Δυνάμεων, με μετακίνηση από περιοχές της νοτίου και κεντρικής Ελλάδας προς τα βόρεια σύνορά μας και ιδιαίτερα προς την περιοχή της Θράκης, μονάδων που θα βοηθήσουν στην οικονομική ανάπτυξη των περιοχών».

Σημειώνεται πως το πρόγραμμα της σημερινής παρουσίας στη Θράκη του υπουργού Εθνικής Άμυνας, συνοδεία των αρχηγών ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη και ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Βασίλη Τελλίδη, περιελάμβανε την τελετή απονομής πολεμικών σημαιών στον χώρο του Δ’ Σώματος Στρατού στην Ξάνθη προς τη 12η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού, την 16η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού και την 20η Τεθωρακισμένη Μεραρχία.

Ακολούθησε επίσκεψη στο μειονοτικό δημοτικό σχολείο Μεγάλου Δερείου του δήμου Σουφλίου, το οποίο ανακαινίστηκε από την 50η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού στο πλαίσιο εκτέλεσης κοινωφελών έργων, τα εγκαίνια των στρατιωτικών κατοικιών στην Ορεστιάδα και επίσκεψη στο Κέντρο Εξομοιωτών στο στρατόπεδο Κανδηλάπτη της Αλεξανδρούπολης.

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…