Newsroom

Newsroom

Καμμένος: Δεν μπορώ να καθίσω στα ίδια έδρανα με Βενιζέλο, Βορίδη και Γεωργιάδη

Σε συνέντευξή του στο «Έθνος», ο Πάνος Καμμένος τονίζει ότι η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μπορεί να διασφαλίσει τη σταθερότητα και μια τετραετία πολιτικής ομαλότητας και εθνικής ομοψυχίας. «Η τρίτη συμφωνία είναι ουσιαστικά η έξοδος από τα μνημόνια», προσθέτει.

kammenos finger

Σε συνέντευξή του στο «Έθνος», ο Πάνος Καμμένος τονίζει ότι η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μπορεί να διασφαλίσει τη σταθερότητα και μια τετραετία πολιτικής ομαλότητας και εθνικής ομοψυχίας. «Η τρίτη συμφωνία είναι ουσιαστικά η έξοδος από τα μνημόνια», προσθέτει.

Αν ο ελληνικός λαός δώσει την εντολή, η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα συνεχιστεί, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες να τηρούν «ως πατριωτικό κίνημα τις θέσεις μας για τα εθνικά θέματα, τη διασφάλιση των παραδοσιακών σχέσεων της Ορθοδοξίας με τον Ελληνισμό, αλλά παράλληλα και τα ανοίγματα προς την ιδιωτική οικονομία», σημειώνει ο κ. Καμμένος.

Ερωτηθείς αν το κόμμα του θα ψηφίσει τους εφαρμοστικούς νόμους υπενθυμίζει ότι οι ΑΝΕΛ δεν είχαν καμία απώλεια από την Κοινοβουλευτική Ομάδα στην ψήφιση της συμφωνίας, γιατί «η συμφωνία σημαίνει έξοδος από το αγγλικό δίκαιο, ρύθμιση του χρέους, τακτοποίηση των ”κόκκινων” δανείων και ένα μεγάλο πακέτο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανάπτυξη και όχι τη λιτότητα».

Αναφέρει ότι ανεξαρτήτως της πολιτικής ιδεολογίας, τους ΑΝΕΛ τους ενώνει με τον ΣΥΡΙΖΑ «το ότι δεν έχουν συνδιαλλαγές με δημόσιο χρήμα, δεν τους περιέχουν οι δικογραφίες που ”φιλοξενούν” τα άλλα κόμματα, και το όραμα της ενότητας του ελληνικού λαού».

Παράλληλα, κάνει λόγο για εκβιασμό της ελληνικής κυβέρνησης από μερίδα των εταίρων-δανειστών και εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα μέτρα της σύμβασης μπορούν να αλλάξουν, με τους εταίρους να πείθονται για το άστοχο ορισμένων εξ αυτών, αλλά και βάσει των προτάσεων που θα υποβληθούν από την Ελλάδα.

Ο κ. Καμμένος υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι «το συνταγματικά προβλεπόμενο ”μπόνους” των 50 εδρών σε συνδυασμό με την είσοδο των ΑΝΕΛ στην Βουλή θα επιτρέψει τον σχηματισμό κυβέρνησης και δεν θα χρειαστεί ο κ. Τσίπρας να προσκαλέσει το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι».

«Έχω δηλώσει επανειλημμένως ότι όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ δεν μπορώ να καθίσω στα ίδια έδρανα με τον κ. Βενιζέλο, όπως δεν μπορώ με τον κ. Γεωργιάδη, τον κ. Βορίδη και τον κ. Πλεύρη. Για το Ποτάμι, θα περίμενα από τον Σταύρο Θεοδωράκη να κάνει μια σαφή δήλωση για τις θέσεις του στα εθνικά θέματα και στα θέματα της Εκκλησίας. Δεν το έχει κάνει ακόμη» προσθέτει.

Δε παρέλειψε να αναφερθεί και στην λίστα Φαλτσιανί, τονίζοντας ότι πρέπει να αποκαλυφθούν πρώτα τα πολιτικά πρόσωπα που κρύβονται πίσω από τις δωροδοκίες και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ από τα μεν παράνομα χρήματα της λίστας θα πρέπει να απαιτηθεί η είσπραξη των φόρων, από τα δε νόμιμα να επιδιωχθεί ο επαναπατρισμός τους.