Καμμένος: Δημοψήφισμα, εκλογές ή ψήφιση από 180 βουλευτές για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ (video)

Διευρυμένη πλειοψηφία 180 βουλευτών στη Βουλή, δημοψήφισμα ή εκλογές για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ζήτησε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος σε συνέντευξη Τύπου.

5b3b12161dc52454768b4604

“Δεν
πρόκειται να έρθει σε κύρωση η συμφωνία
χωρίς την άποψη του ελληνικού λαού. Ο
ελληνικός λαός θα αποφασίσει. Αυτό
γίνεται ή με την ψήφιση από 180 βουλευτές,
ή με δημοψήφισμα ή με εκλογές”, τόνισε
ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, ξεκαθαρίζοντας πως
“δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να
προχωρήσει η συμφωνία χωρίς την άποψη
του Ελληνικού λαού”.

Όπως υποστήριξε, “το σχέδιο της συμφωνίας δεν έχει καμία βαρύτητα και δέσμευση μέχρι την κύρωσή του από τη Βουλή. Όλες οι άλλες προϋποθέσεις της συμφωνίας είναι προϋποθέσεις που πρέπει να εκπληρώσουν τα Σκόπια”.

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε την άποψη πως “η κύρωση που έγινε στα Σκόπια δεν είναι έγκυρη αφού δεν φέρει την υπογραφή του προέδρου”, αναφερόμενος στην αναπομπή της συμφωνίας που έκανε ο Γκεόργκι Ιβανόφ μετά την ψήφισή της από τη Βουλή της πΓΔΜ, ενώ πρόσθεσε ότι “δεν μπορεί να υπάρξει καμία δέσμευση της χώρας αν δεν τελειώσει το δημοψήφισμα στα Σκόπια”.

Όσον αφορά στην απουσία του από το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, ο Πάνος Καμμένος διευκρίνισε ότι αυτή ήταν λόγω υποχρεώσεών του στο υπουργείο Άμυνας.


Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…