“Καμμένη γη”: Παλιοσίδερα έγινε ο εξοπλισμός του εργοστασίου Ζάχαρης στην Ξάνθη από την προηγούμενη κυβέρνηση

Η είδηση ότι τα μηχανήματα που είχαν απομείνει στο εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης  στην Ξάνθη τα τελευταία χρόνια, μετετράπησαν…

evz aftodioikisi.gr 620x320 1

Η είδηση ότι τα μηχανήματα που είχαν απομείνει στο εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης  στην Ξάνθη τα τελευταία χρόνια, μετετράπησαν σε παλιοσίδερα, προέκυψε μετά τις επαφές των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ  Ξάνθης με την ηγεσία της ΕΒΖ, με αντικείμενο την  επιστροφή των εργαζομένων που μετακινήθηκαν στο εργοστάσιο που βρίσκεται  στο Πλατύ Ημαθίας, πριν από καιρό. 

Το αίτημα που διατυπώθηκε προς τον Πρόεδρος της ΕΒΖ  Γ. Κυπαρισσίδη –  Κοκκινίδη ήταν η επαναλειτουργία του συσκευαστηρίου στην Ξάνθη ώστε να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι που είχαν μετακινηθεί πέρυσι στην Ημαθία. Όμως,  με έκπληξη η νέα διοίκηση της ΕΒΖ και οι δύο βουλευτές πληροφορήθηκαν ότι τα μηχανήματα που υπήρχαν στην Ξάνθη έγιναν από την προηγούμενη διοίκηση, πριν τις εκλογές, ανταλλακτικά και μέταλλα για ανακύκλωση στη λογική της…”καμμένης γης” !

Οπως σημειώνει σε δηλώσεις του στο Κανάλι 6 της Ξάνθης  ο Πρόεδρος της ΕΒΖ τόσο ο ηλεκτρολογικός όσο και ο μηχανολογικός εξοπλισμός καταστράφηκαν πριν την πτώση της προηγούμενης κυβέρνησης !

Έτσι η επιστροφή των εργαζομένων, για την ώρα φαίνεται αδύνατη, παρά τις προθέσεις που υπήρχαν για κάτι τέτοιο καθώς δεν υπάρχει αντικείμενο εργασίας. Οι επαφές συνεχίζονται από τους κυβερνητικούς βουλευτές όπως και η επικοινωνία με το νέο Πρόεδρο της εταιρίας.

Πηγή: xanthipress.gr