Καμίνης: Δεν έχει γίνει κανένας πλειστηριασμός για σπίτι στο δήμο Αθηναίων

Πλειστηριασμός δεν έχει γίνει για κανένα σπίτι από τον δήμο της Αθήνας, τόνισε την Πέμπτη, ενημερώνοντας το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης.

580061fb1dc52458238b4671

Χαρακτηριστικά είπε: «Ο δήμος Αθήνας δεν έχει εκτελέσει ποτέ κανέναν πλειστηριασμό κατοικίας. Εξαντλεί κάθε δυνατότητα συνεννόησης με τον πολίτη που έχει οφειλές».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, «μικρό είναι το ποσοστό των πολιτών που δεν προσέρχεται σε διαδικασία ρύθμισης. Για τις περιπτώσεις αυτές, οι υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων κάνουν, ως προς την διαδικασία, ό,τι προβλέπει ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων».

Ο Γιώργος Καμίνης κάλεσε την κυβέρνηση να προστατεύσει νομοθετικά την πρώτη κατοικία. Μόνος τρόπος, είπε, είναι να υπαχθούν και οι οφειλέτες του Δημοσίου, όσον αφορά στην προστασία της πρώτης κατοικίας, στον νόμο που διέπει τα χρέη στις τράπεζες. Για το λόγο αυτό, ανάφερε, έχει ζητήσει συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, προκειμένου να υποβάλει τις προτάσεις του δήμου.

Μεταξύ άλλων ο δήμος προτείνει την τροποποίηση του κώδικα είσπραξης δημοσίων εσόδων και να προβλέπεται για οφειλές άνω των 5.000 ευρώ από 500 ευρώ που είναι τώρα. Επίσης, να εξαιρείται η πρώτη κατοικία, με την εξόφληση του 25% της οφειλής να αίρεται η δέσμευση τραπεζικού λογαριασμού και ακινήτων του οφειλέτη και εφαρμογή της δημοτικής ενημερότητας που προβλέπει ο «Καλλικράτης».

Όπως είπε ο Γιώργος Καμίνης, ο δήμος, αφού έχει εξαντλήσει κάθε άλλο μέσον ή στάδιο για την είσπραξη της οφειλής (βεβαίωση οφειλής στην εφορία, γραπτές ενημερώσεις, θυροκόλληση αυστηρής ειδοποίησης, έκδοση εντολής κατάσχεσης), μόνο τότε προχωρά στην ένταξη στο πρόγραμμα πλειστηριασμού, το οποίο κοινοποιεί στον οφειλέτη, αλλά ουδέποτε έχει εκτελέσει. Δηλαδή, τόνισε, ούτε αναθέτει το φάκελο σε συμβολαιογράφο, ούτε προχωρά στις άλλες τυπικές ενέργειες που προβλέπονται για έναν πλειστηριασμό.

Eπεισόδια σημειώθηκαν έξω απο το ΟΑΚΑ, πριν την έναρξη του 5ου τελικού ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό

Astynomia OAKA 2024

Eπεισόδια σημειώθηκαν έξω απο το ΟΑΚΑ, πριν την έναρξη του 5ου τελικού ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό

Μετά από μάχες οπαδών με την αστυνομία

Μαρία Καβογιάννη: Γκράφιτι με τον ρόλο της στο Maestro στέλνει ηχηρό μήνυμα κατά της έμφυλης βίας

448084964 981436676642554 7990302502458074399 n

Μαρία Καβογιάννη: Γκράφιτι με τον ρόλο της στο Maestro στέλνει ηχηρό μήνυμα κατά της έμφυλης βίας

Μάλιστα ο επίσημος λογαριασμός του MEGA στο Instagram, αλλά και ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, αναδημοσίευσαν το συγκινητικό…