Καμίνης: Άστοχη και υπερβολική η απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, χαρακτήρισε άστοχη και υπερβολική την απόφαση της ΠΟΕ - ΟΤΑ να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις στην καθαριότητα έως και την Πέμπτη.

NewsRoom 27/06/2017 | 22:23

«Παρά τα επιμέρους προβλήματά της, η ρύθμιση που εγκρίθηκε από τη Βουλή ικανοποιεί ένα μεγάλο μέρος των αιτημάτων της ομοσπονδίας», σημείωσε ο κ. Καμίνης σε δήλωσή του.

Πρόσθεσε ότι με την υπευθυνότητα που οι συνθήκες απαιτούν και τα συμφέροντα της πρωτεύουσας επιβάλλουν, ο δήμος Αθηναίων θα υπερασπισθεί τη δημόσια υγεία.

Κάλεσε τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους, καθώς, όπως πρόσθεσε, «μόνο έτσι θα υπηρετήσουν την αποστολή τους και δεν θα έρθουν αντιμέτωποι με την κοινωνία».

Λίγο νωρίτερα, ανακοινώνοντας την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ομοσπονδίας, ο πρόεδρός της Νίκος Τράκας είπε πως συνεχίζεται ο αγώνας για να μην μείνει κανείς στον δρόμο και να περάσει η πρότασή της που κατατέθηκε και σήμερα στον Αλέξη Τσίπρα.

Αναφορικά με τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που προβλέπονται για τις επόμενες ημέρες, ανέφερε ότι θα αυξηθεί το προσωπικό ασφαλείας για να μην υπάρξει πρόβλημα στη δημόσια υγεία.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου την Πέμπτη για να επανακαθορίσει τη στάση της.

Μέχρι τότε συνεχίζονται οι αποκλεισμοί στα αμαξοστάσια των δήμων και οι αποκλεισμοί στους ΧΥΤΑ, ενώ θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 29 Ιουνίου.