«Καμιά σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία»

Χιλιάδες προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες ενώνουν τις δυνάμεις τους και εναντιώνονται στην προσπάθεια θέσπισης πανεπιστημιακής αστυνομίας

NewsRoom 28/12/2020 | 22:16

Ήδη 5000 από δεκάδες πανεπιστήμια πανελλαδικά υπογράφουν κείμενο-συλλογή υπογραφών ενάντια στην ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας -προκειμένου να δοθεί μία μαζική και ηχηρή απάντηση στα επιχειρούμενα αυταρχικά σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ και του Υπουργείου Παιδείας.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση τους αναφέρεται  «Το καθεστώς αστυνομοκρατίας, το όργιο καταστολής με συλλήψεις, αύρες, προσαγωγές, πρόστιμα και πλήρη απελευθέρωση των αστυνομικών αυθαιρεσιών, μεταφέρεται τώρα στο εσωτερικό των Πανεπιστημίων, θέτοντας στο στόχαστρο το πανεπιστημιακό άσυλο και τους φοιτητικούς και λαϊκούς αγώνες, ενώ ταυτόχρονα καταλύει στην πράξη το συνταγματικά κατοχυρωμένο αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων».

«Κόντρα στις επιδιώξεις της κυβέρνησης, τα Πανεπιστήμια δεν πρόκειται να μετατραπούν σε παράρτημα της αστυνομίας και άνδρο της κατασταλτικής βίας. Τα πανεπιστήμια θα παραμείνουν άσυλο αγώνων, στη διάθεση του λαού και της κοινωνίας. Τα δημοκρατικά δικαιώματα, οι λαϊκές ελευθερίες και ο συνδικαλισμός  έχουν κατακτηθεί με το αίμα του λαού μας και είναι αδιαπραγμάτευτα. Δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε αυτή η γενιά που θα τα περιφρουρήσει και θα τα κληροδοτήσει στις επόμενες!»

Το κείμενο υπογράφουν  πάνω από 4800 προπτυχιακοί φοιτητές στα παρακάτω ιδρύματα:

ΕΜΠ, ΕΚΠΑ, ΠΑΝΤΕΙΟΣ, ΠΑΠΕΙ, ΟΠΑ, ΠΑΔΑ, ΓΠΑ, ΑΣΚΤ, ΧΑΡΟΚΟΠEΙΟ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,

ΑΠΘ, ΠΑΠΑΚ, ΑΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΔΠΘ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ,

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, ΕΛΜΕΠΑ,

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΟΝΙΟΥ,

ΔΙΠΑΕ, ΑΣΠΑΙΤΤΕ, ΕΑΠ

 και πάνω από 200 μεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες στα παρακάτω ιδρύματα:

ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΠΑΝΤΕΙΟ, ΠΑΠΕΙ, ΟΠΑ, ΠΑΔΑ, ΓΠΑ,

ΑΠΘ, ΠΑΜΑΚ, ΑΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΔΠΘ,

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ,

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, ΕΛΜΕΠΑ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΟΝΙΟΥ, ΕΑΠ και

από τα πανεπιστήμια του εξωτερικού:

UNIVERISTY of AMSTERDAM, FREDERICK UNIVERSITY, UNIVERSITY of FLORIDA και UNIVERSITY of SUSSEX