Καμιά επαφή: Χαμογελαστός στα καμένα έβγαλε φωτογραφίες ο πρωθυπουργός – Με συνοδεία 5 τεθωρακισμένων

Οι φωτογραφίες του Μητσοτάκη να γελάει με φόντο το γκρίζο τοπίο και τα καμμένα είναι η τέλεια απεικόνιση της δυστοπίας που ζούμε επί της πρωθυπουργίας του.

mitsotakis paidon pentelis

Πρώτος και καλύτερος στα επικοινωνιακά σόου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μόλις έφτασε στην κατακαμένη Πεντέλη με ισχυρή συνοδεία,  συνεχάρη τον εαυτό του για την επιχείρηση στις φωτιές που έκαναν στάχτη σπίτια και χιλιάδες στρέμματα δασικών και αγροτικών εκτάσεων. Φρόντισε επίσης να συναντηθεί με πυροσβέστες και υγειονομικό προσωπικό αλλά ποτέ με τους πληγέντες.

5647891
(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Με πολύ χαλαρή διάθεση ο πρωθυπουργός κεφάτος και χαμογελαστός, στήθηκε για φωτογραφίες με φόντο το γκρίζο τοπίο με τα καμένα δέντρα αφήνοντας όσους παρακολουθούσαν τη σουρεαλιστική εικόνα με το στόμα ανοιχτό.

mitsotakis kamena xamogelastos
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Ειδικότερα, ο Μητσοτάκης κάτω από ειδικό καθεστώς προστασίας – υπό τη συνοδεία 15 αυτοκινήτων και 5 τεθωρακισμένων – περιόδευσε σε δυο σημεία της βορειοανατολικής Αττικής που κατακάηκαν από τη μεγάλη φωτιά και έπλεξε το σύνηθες εγκώμιο της κυβερνητικού συντονισμού κατά της διαχείρισης της φωτιάς. Στο μεταξύ, ενώ λάμβαναν όλα αυτά χώρα, δε συναντήθηκε ποτέ με πληγέντες.

Αποτέλεσμα ήταν οι χρήστες του Twitter να αρχίσουν μεμιάς τα αρνητικά σχόλια. Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τα φωτογραφικά ενσταντανέ.

Πρώτος σταθμός για φωτογράφιση: Το Παίδων Πεντέλης

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του στις περιοχές της Αττικής που έγιναν στάχτη από τη μεγάλη φωτιά ήταν το Παίδων Πεντέλης, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με πυροσβέστες και υγειονομικό προσωπικό και φωτογραφήθηκε μαζί τους με φόντο τις καμένες εκτάσεις.

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε στην Πεντέλη με την ισχυρή συνοδεία του. Ανάμεσά τους…ο εξαφανισμένος έως τώρα υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης και ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

Δεύτερος σταθμός για φωτογράφιση: Η «πηγή Καρακαντά»

Επόμενος σταθμός του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν το σημείο «πηγή Καρακαντά», στο δρόμο από Πεντέλη προς Άγιο Πέτρο καθώς και σε καμένες εκτάσεις στο Ντράφι, το Πανόραμα Παλλήνης και στην Ανθούσα χωρίς να συναντηθεί με πληγέντες.

«Πλέκοντας εγκώμια» στην περιοχή (insert)…«καμμένη» Αττική

Δεν συναντήθηκε με πληγέντες – Ικανοποιημένος από τον συντονισμό – Υποστήριξε ότι είναι πολύ περιορισμένος ο αριθμός των σπιτών με ζημιές

Στη δήλωσή του, ο Μητσοτάκης κάνει εμφάνιση για μια ακόμα φορά συγχαίροντας και πάλι τον εαυτό του και υποστηρίζοντας τα εξής: «Το είπα και χθες το επαναλαμβάνω και σήμερα, ότι αυτό το οποίο κρατώ ως μία θετική εξέλιξη είναι το επίπεδο της οργάνωσης και του συντονισμού μεταξύ όλων των συναρμόδιων φορέων».

Στη συνέχεια, υποτίμησε το μέγεθος των ζημιών και ενώ οι αυτοψίες μόλις άρχισαν λέγοντας ότι «ο αριθμός των σπιτιών που έχουν υποστεί ζημιά, παρότι η φωτιά μπήκε μέσα στον αστικό ιστό, είναι πολύ περιορισμένος σε σχέση με την ένταση του φαινομένου».

Δείτε το βίντεο:

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.