Καμία ανάμειξη της Τουρκίας σε λαθρεμπόριο καυσίμων με την ISIS λέει ο Ερντογάν

«Η Τουρκία δεν

erntogan 19

«Η Τουρκία δεν προμηθεύεται πετρέλαιο και αέριο μόνο από γνωστές πηγές και εκείνοι που την κατηγορούν ότι τα αγοράζει από το Ισλαμικό Κράτος θα πρέπει να αποδείξουν τις κατηγορίες τους», τόνισε ο τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, απαντώντας στις κατηγορίες που εκτόξευσε η Μόσχα για συνεργασία Τουρκίας – Τζιχαντιστών.

Μιλώντας σε μια ομάδα αξιωματούχων στην Άγκυρα, ο Ερντογάν τόνισε ότι είναι ανοησίες όσα λέγονται πως η χώρα αγοράζει πετρέλαιο από τους τζιχαντιστές.

«Όποιος το ισχυρίζεται πρέπει να το αποδείξει. Ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας είναι αδιαμφισβήτητος», υπογράμμισε ενώ συμπλήρωσε πως «μόνο η Τουρκία πολεμά πραγματικά το Ισλαμικό Κράτος».

Συνεχίζοντας, ο τούρκος Πρόεδρος είπε ότι η Συρία και ο Άσαντ στηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος το οποίο πουλάει πετρέλαιο στον Άσαντ.

«Αυτός και οι υποστηρικτές του είναι οι πηγές που χρηματοδοτούν το Ισλαμικό Κράτος. Θέλω να σας ρωτήσω ποιος στηρίζει το Daesh; Ποιος σκότωσε 380.000 ανθρώπους με πυραύλους και βόμβες; Ήταν ομάδες της αντιπολίτευσης; Η Τουρκία αγοράζει πετρέλαιο και αέριο μόνο από γνωστές πηγές διεθνώς».

Ο Ερντογάν, διευκρίνισε ακόμη πως η Τουρκία λαμβάνει μέτρα για να σταματήσει το λαθρεμπόριο πετρελαίου στα σύνορά της, που αποτελεί κύρια πηγή εσόδων για τη μαχητική ισλαμιστική οργάνωση.

Παράλληλα, απέρριψε ως «συναισθηματικές» οι οποίες «δεν ταιριάζουν σε πολιτικούς» τις εισηγήσεις ότι θα μπορούσαν να ανασταλούν τα σχέδια με τη Ρωσία και πρόσθεσε ότι το ρωσικό μαχητικό καταρρίφθηκε την  σε μια «αυτόματη αντίδραση», σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες που έχουν δοθεί στις ένοπλες δυνάμεις

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…