Κάμερον: Βρετανοί ερευνητές θα ανακτήσουν τα στοιχεία από τα "μαύρα κουτιά"

Στη Βρετανία θα μεταφερθούν τα “μαύρα κουτιά” του Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών, ώστε Βρετανοί ερευνητές να ανακτήσουν τα δεδομένα τους μετά…

Στη Βρετανία θα μεταφερθούν τα “μαύρα κουτιά” του Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών, ώστε Βρετανοί ερευνητές να ανακτήσουν τα δεδομένα τους μετά την αποδοχή σχετικού ολλανδικού αιτήματος, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Ντέιβιντ Κάμερον.

“Συμφωνήσαμε στο αίτημα της Ολλανδίας οι ερευνητές αεροπορικών δυστυχημάτων που βρίσκονται στο Φάρνμπορο να ανακτήσουν τα στοιχεία από τα ‘μαύρα κουτιά’ της πτήσης ΜΗ17 για να υποβληθούν σε διεθνή ανάλυση”, έγραψε ο Κάμερον στο Twitter.

Η Πτέρυγα Ερευνών Αεροπορικών Δυστυχημάτων της Βρετανίας (AAIB) που εδρεύει στο Φάρνμπορο, στην νότια Αγγλία, υπάγεται στο υπουργείο Μεταφορών και είναι αρμόδια για την έρευνα δυστυχημάτων της πολιτικής αεροπορίας, όπως και σοβαρών αεροπορικών περιστατικών.

Παράλληλα το υπουργείο Άμυνας του Βελγίου ανακοίνωσε ότι βελγικό στρατιωτικό αεροσκάφος ταξιδεύει προς το Κίεβο για να παραλάβει τα ‘μαύρα κουτιά’.

Στο αεροσκάφος αυτό επιβαίνουν επίσης τεχνικοί ειδικοί και εκπρόσωποι του ΟΗΕ, προσθέτει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Η αποστολή αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ έξι ευρωπαϊκών χωρών (Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Γαλλία, Γερμανία και Ισπανία) στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Διοίκησης Αερομεταφορών (EATC) που εδρεύει στο Αϊντχόβεν, στην Ολλανδία.

«Όλα εντάξει τώρα κυρία Βούλτεψη; Μάθατε που βρίσκονται τα πτώματα προσφύγων;» -Προσοχή σκληρές εικόνες

«Όλα εντάξει τώρα κυρία Βούλτεψη; Μάθατε που βρίσκονται τα πτώματα προσφύγων;» -Προσοχή σκληρές εικόνες

Το πτώμα ενός άντρα που εντόπισε το πρωί του Σαββάτου (13/8) μέσα στη θάλασσα το…