Κάμερον προς τον… επίμονο Κόρμπιν: "Για όνομα του Θεού, φίλε, φύγε" (ΒΙΝΤΕΟ)

Την υπομονή ακόμα και του Ντέιβιντ Κάμερον εξάντλησε ο Τζέρεμι Κόρμπιν, αφού απ’ ό,τι φαίνεται δεν παραιτείται με τίποτα από την ηγεσία του κόμματος των Εργατικών.

570a584b1dc52428028b4606 2

«Μπορεί να είναι προς το συμφέρον του κόμματός μου να κάθεται εκεί. Όμως δεν είναι προς το εθνικό συμφέρον. Για όνομα του Θεού, φίλε, φύγε!» δήλωσε ο Κάμερον στη Βουλή των Κοινοτήτων, κερδίζοντας το χειροκρότημα από τους βουλευτές των Τόρις.

Ως γνωστόν, ο κλοιός γύρω από τον επικεφαλής των Εργατικών έχει στενέψει επικίνδυνα, καθώς δεν χαίρει της στήριξης κανενός. 

Στον Κόρμπιν προσάπτεται η… άνευρη στήριξη της εκστρατείας παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ. Μάλιστα, η αμφισβήτηση εις βάρους του μετουσιώθηκε εμπράκτως με τη στήριξη από το 80% των βουλευτών του κόμματος του στην πρόταση μομφής εναντίον του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αν ο Κόρμπιν εμμείνει σε αυτή τη στάση, τότε οι «αντάρτες» βουλευτές προτίθενται να ξεκινήσουν νέες διαδικασίες για την ανάδειξη επόμενου ηγέτη, οδηγώντας τον στην έξοδο. Ωστόσο, οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να συμφωνήσουν σε υποψήφιο για την διαδοχή του.