Κάμερον: Η απόφαση του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας θα είναι "για πάντα"

Στους πολίτες της Σκωτίας απευθύνθηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον προειδοποιώντας τους πως η απόφαση του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία…

cameron 2

Στους πολίτες της Σκωτίας απευθύνθηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον προειδοποιώντας τους πως η απόφαση του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία θα είναι «για πάντα», ενώ τους κάλεσε να σκεφτούν «τα παιδιά, τα εγγόνια και τις επόμενες γενιές».

Υποσχέθηκε, παράλληλα, πως αν απορρίψουν την ανεξαρτησία, θα αποκτήσουν άμεσα νέες εξουσίες για την κυβέρνησή τους, συμπεριλαμβανομένων «νέων εξουσιών στη φορολογία, τα δημοσιονομικά, τις κοινωνικές παροχές».

«Θέλουμε να μείνετε. Με το μυαλό, την καρδιά και την ψυχή μας, σας θέλουμε. Σας παρακαλώ: μην συγχέετε το παροδικό με το μόνιμο. Μην σκεφτείτε: είμαι τώρα θυμωμένος με την πολιτική και θα ανοίξω την πόρτα να φύγω. Αν δεν σας αρέσω, δεν θα είμαι για πάντα. Αν δεν σας αρέσει αυτή η κυβέρνηση, δεν θα μείνει για πάντα. Αλλά μην φύγετε από το Ηνωμένο Βασίλειο, γιατί αυτό θα είναι για πάντα» σημείωσε.

Ο κ. Κάμερον προειδοποίησε ότι θα είναι ένας «επίπονος χωρισμός»: «Δεν θα υπάρχουν πλέον συντάξεις του Ηνωμένου Βασιλείου, διαβατήρια του Ηνωμένου Βασιλείου, η λίρα του Ηνωμένου Βασιλείου».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Βρετανός πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες της Σκωτίας να απαντήσουν αρνητικά στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία: «Όταν θα βρεθείτε μέσα στο εκλογικό κέντρο ελπίζω να σκεφτείτε. Θα είμαστε καλύτερα εγώ και η οικογένειά μου, αν πορευθούμε μόνοι; Θα είμαστε ασφαλείς; Θέλω πραγματικά να γυρίσω την πλάτη μου στη Βρετανία και γιατί τόσος κόσμος σε όλο τον πλανήτη αναρωτιέται: Γιατί η Σκωτία θέλει να κάνει κάτι τέτοιο; Γιατί; Και αν δεν γνωρίζετε τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, τότε ψηφίστε ‘όχι’. Στο τέλος της ημέρας, όλα τα επιχειρήματα αυτής της εκστρατείας συνοψίζονται σε ένα μόνο γεγονός: είμαστε καλύτερα μαζί».

 

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…