Κάμερον: Δε θα ήθελα ποτέ να μπει η Βρετανία στο ευρώ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε χθες ότι θα έφερνε ξανά τη Βρετανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπό το "ειδικό καθεστώς" που έχει σήμερα (εκτός ευρωζώνης) αν η χώρα δεν ήταν ήδη μέλος, προωθώντας την καμπάνια του για την παραμονή της στην ΕΕ.

570f4ea11dc524871b8b468e

Απαντώντας σε ζωντανή μετάδοση από το Sky News σε ερωτήσεις από (ενίοτε εχθρικά) μέλη του ακροατηρίου, ο Κάμερον παραδέχθηκε ότι υπήρξαν πολλές φορές που ένιωσε εκνευρισμό με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε όμως ότι ψήφος για έξοδο από την ΕΕ στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου θα είναι σαν “αυτοτραυματισμός” όσον αφορά την οικονομία της Βρετανίας.

“Δεν θα ήθελα ποτέ να είχαμε μπει στο ευρώ, αλλά εάν μας παραχωρούνταν βρετανικοί όροι, αυτό που έχουμε τώρα, (…) το ειδικό καθεστώς που έχουμε τώρα, θα γινόμουν μέλος”, είπε ο Κάμερον.

Τρεις εβδομάδες πριν το δημοψήφισμα, οι αντίθετες καμπάνιες, της εξόδου ή της παραμονής, έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους να φέρουν προς το μέρος τους τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους και να σπάσουν την ισοδυναμία που δείχνουν οι σφυγμομετρήσεις, σύμφωνα με τις οποίες φαίνεται ότι οι Βρετανοί είναι διχασμένοι ως προς το θέμα.

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…