Newsroom

Newsroom

Κάμερες στα σπίτια εργαζομένων τοποθετεί η Teleperformance για να εποπτεύει την τηλεργασία

Τηλεργασία βγαλμένη απ το... «1984» επιβάλλει σε εργαζόμενους η Teleperfofmance

andreas palmer UJSjxFNLFWY unsplash

Σε μια σοβαρή αποκάλυψη για τις εργασιακές συνθήκες που επιβάλλει η τηλεφωνική εταιρεία Teleperformance εν μέσω της πανδημίας, προχωρά το Vice.

Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε σήμερα, το Vice και ο δημοσιογράφος Κώστας Κουκουμάκας αποκαλύπτουν ότι την Παρασκευή το απόγευμα οι εργαζόμενοι στην εταιρεία Teleperformance Greece στην Αθήνα έλαβαν ένα ηλεκτρονικό μήνυμα, με το οποίο ενημερώνονταν ότι το επόμενο διάστημα θα δούλευαν από το σπίτι, λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό. Ανάμεσα σε όσα ανέφερε το μήνυμα, σημειωνόταν ότι η εταιρεία θα στείλει σε κάθε εργαζόμενο από μια webcam. «Ο σκοπός αυτού δεν είναι η κατασκοπία, αλλά απλώς να εξασφαλιστεί ότι τα δεδομένα των πελατών μας θα παραμείνουν ασφαλή, όσο θα τα χειρίζεστε», έγραφε το εταιρικό μήνυμα στα αγγλικά. 

Σύμφωνα με το άρθρο στο email αναφέρεται ότι «ισχύουν οι ίδιοι περιορισμοί για το ωράριο εργασίας και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων», αλλά και η πολιτική Clean Desk που ορίζει ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να έχουν τίποτα πάνω στα γραφεία τους, πέραν από ένα μπουκαλάκι με νερό.

Πιο κάτω, το email που έχει περιέλθει σε γνώση του Vice και έχει επιβεβαιωθεί από δύο τουλάχιστον εργαζόμενους, φέρεται να αναφέρει: «Σύμφωνα με τους κανονισμούς που ισχύουν για τους agents που εργάζονται στο σπίτι, θα σας αποσταλεί μια webcam τις επόμενες μέρες. Ο σκοπός αυτού δεν είναι η κατασκοπία, αλλά απλώς να εξασφαλιστεί ότι τα δεδομένα των πελατών μας θα παραμείνουν ασφαλή, όσο θα τα χειρίζεστε. Θα είναι συνδεδεμένη (σσ: η κάμερα) για όση ώρα είστε ενεργοί και φυσικά θα κλείνει όταν η βάρδιά σας τελειώνει».  Μάλιστα, το απόσπασμα ξεκινάει με τη φράση, «first, remember – this is business as usual».

Σημειώνεται ότι πριν λίγες ημέρες η συλλογικότητα «Καμία Ανοχή» είχε καταγγείλλει ότι στη συγκεκριμένη εταιρεία που απασχολεί πάνω από 8.500 εργαζόμενους δεν τηρούνταν οι κανόνες προστασίας από τον κορονοϊό. Σύμφωνα με την καταγγελία, οι εργαζόμενοι βρίσκονταν σε απόσταση το πολύ 30-40 εκατοστά, δουλεύουν χωρίς γάντια και μάσκες, ενώ δεν υπάρχουν ούτε επαρκή αντισηπτικά, ενώ η εταιρία ήταν γεμάτη από προσωπικό που ταξίδεψε πρόσφατα σε χώρες υψηλού κινδύνου. Σε μία περίπτωση μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία, ένας εργαζόμενος ο οποίος επέστρεψε από ταξίδι στο Ισραήλ βρέθηκε στο ίδιο αεροπλάνο με άτομα στα οποία αργότερα ανιχνεύθηκε ο ιός. Ο ίδιος ζήτησε να δουλέψει από το σπίτι για ένα διάστημα δύο εβδομάδων και η εταιρία το αρνήθηκε.

Με πληροφορίες από το Vice

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

δημος βερυκιοσ

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

Μια αρκετά σημαντική αποκάλυψη για τις παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου έκανε ο Δήμος Βερύκιος

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…