Newsroom

Newsroom

Καλύτερη η εικόνα στα πύρινα μέτωπα της Κύπρου – Συγκρατημένη αισιοδοξία από τις αρχές

Για τέταρτη μέρα μαίνεται σήμερα η μεγάλη πυρκαγιά στην Κύπρο, με την εικόνα πάντως από τα μέτωπα να είναι καλύτερη και τις αρχές να εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα τεθεί υπό έλεγχο.

576a22951dc524252f8b45b8

Ήδη το μέτωπο Κούρδαλι-Σπηλιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο, ενώ το κύριο μέτωπο, αυτό της Ασίνου προς Καννάβια, είναι αυτό στο οποίο επικεντρώνουν την προσοχή τους οι πυροσβέστες, με τις ρίψεις νερού από τα πτητικά μέσα να έχουν ήδη ξεκινήσει με το πρώτο φως της μέρας.

Συνολικά είκοσι αεροπλάνα και ελικόπτερα επιχειρούν στην περιοχή, μετά την άφιξη και τριών γαλλικών Canadair και ενός ακόμα ιταλικού το βράδυ της Τρίτης.

Εν τω μεταξύ, σήμερα κηδεύεται ο ένας από τους δύο δασοπυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους μετά από ανατροπή βυτιοφόρου οχήματος, καθώς επιχειρούσαν για την κατάσβεση της φωτιάς, ενώ η κηδεία του δεύτερου αδικοχαμένου πυροσβέστη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη.


Βοήθεια προσφέρει και η Τουρκία

Αποδέχτηκε η Κυπριακή Δημοκρατία την βοήθεια σε πτητικά μέσα από την Τουρκία στην προσπάθεια κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς. Προϋπόθεση ωστόσο είναι ότι η βοήθεια «θα ενταχθεί στο πλαίσιο του κρατικού επιχειρησιακού σχεδιασμού εντός του οποίου η διεθνής συνδρομή, με τη συμμετοχή του Ισραήλ, της Ελλάδος, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Ιταλίας και θεσμικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε εξέλιξη».

Την θέση αυτή διατύπωσε ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης προς τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, τον οποίο και ευχαρίστησε.

Ο κ. Ακιντζί επικοινώνησε με τον κ. Αναστασιάδη και του εξέφρασε την ετοιμότητα της Τουρκίας να συνδράμει με πτητικά μέσα στην προσπάθεια για κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς, μετά από σχετική δήλωση του Τούρκου υπουργού Δασών και Υδάτ

«Κάηκαν όλα… Δεν έμεινε τίποτε άλλο για να καεί»

Τις πληγές τους μετρούν στην Ευρύχου, μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε από χθες, με τις μαρτυρίες κατοίκων να συγκλονίζουν σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας “Πολίτης”

Συγκλονιστική η μαρτυρία κάτοικου της Ευρύχου, ο οποίος μίλησε στο Πολίτης News για την εικόνα που επικρατεί στην περιοχή αυτή τη στιγμή, λόγω της μεγάλης πυρκαγίας.

«Εδώ κάηκαν… Δεν έμεινε τίποτε άλλο για να καεί», ήταν η χαρακτηριστική του φράση. Η φωτιά έκαψε, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, περίπου 15 τετραγωνικά χιλιόμετρα άγριας βλάστησης.

Την ίδια στιγμή, γίνεται αποκατάσταση της παροχής πόσιμου νερού στην Ευρύχου από τον ΠΑΝΣΟΛΙΟ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΥΡΥΧΟΥ και άλλους Κυνηγετικούς Συλλόγους της Κύπρου, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για βοήθεια.

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

παπανωτας

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

Ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Παπανώτας, μίλησε το Σάββατο (20/04) για την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο…