ΕΕ

Ε. Εξαρχείωνας

Καλύτερα Πολάκη παρά το Μητσοτάκη…

Το (παλιό) σλόγκαν με το «παπάκι» και ο ΚυριαΚούλης που ακούει για ντιμπέιτ και γίνεται... Λούης  

Μητσοτάκης 2

Κάποτε στα μέσα της δεκαετίας του ’80 επί εποχής του αειμνήστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, πατρός του Κυριακούλη, κυριάρχησε το σύνθημα «καλύτερα παπάκι παρά το Μητσοτάκη». Το σύνθημα αυτό ήταν η ειρωνική απάντηση στις εξαγγελίες του πατρός-αρχηγού τότε της ΝΔ, ο οποίος πριν από τις εκλογές του 1985, προσέφερε φτηνά αυτοκίνητα για να δελεάσει τον λαό που εκείνη την εποχή ήταν εθισμένος στη «θεραπεία της κατανάλωσης».

Σήμερα, ο γιος Κυριάκος, με έντονο το στερητικό σύνδρομο εξουσίας, έχει αυτοανακηρυχθεί πρωθυπουργός (κάτι σαν Γκουαϊδό του Μοσχάτου) και δεν περνάει ούτε ημέρα που να μην ζητάει εκλογές τους τελευταίους τριάντα και πλέον μήνες.

Στην προσπάθειά του μάλιστα να πετύχει τον εκ γενετής στόχο του να γίνει κάποτε πρωθυπουργός, δεν ορρωδεί προ ουδενός. Εχει επιστρατεύσει προσβλητικές επιθέσεις και κυρίως μια ακατάσχετη ηθικολογία η οποία φαίνεται να πιστεύει ότι θα εξουδετερώσει το «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς.

Ο,τι και αν κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριακούλης διαρρηγνύει τα ιμάτιά του και το καταγγέλλει με οξύ τρόπο ως απαράδεκτη και πολιτικά μη ορθή συμπεριφορά. Τόσο πολύ έντονα εξοργίζεται που η αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ μοιάζει σαν «στημένη» παράσταση μιας πρώην σε πολλές αμαρτίες περιπεσούσης γυνής.

Μια παράσταση με τίτλο «Οι ηθικολογίες μιας δήθεν μεταμελημένης αμαρτωλής».

Συχνά πυκνά, αρνητικός πρωταγωνιστής και κύριος στόχος της ηθικολογικής επίθεσης της ΝΔ, είναι ο αψύς Σφακιανός αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, που εκτίθεται ίσως υπέρ το δέον στα social media. Το τελευταίο επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον μισητό για τους νεοδημοκράτες υπουργό, ήταν ένα σχόλιό του για τον ΑμΕΑ υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιο Κυμπουρόπουλο, που οδήγησε τον Κυριακούλη να προαναγγείλει πρόταση μομφής εναντίον του «αθυρόστομου υπουργού». Να ασχοληθεί δηλαδή η Βουλή των Ελλήνων επί τρεις ημέρες με ένα σχόλιο του Πολάκη στο Φατσοβιβλίο! Ενώ την ίδια στιγμή, όταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας του πετάει το γάντι για τηλεοπτικό ντιμπέιτ, ο Κούλης γίνεται Λούης… Πόση ευαισθησία κρύβει πια αυτός ο πορφυρογέννητος ηγέτης και οι πολιτικά ορθοί ακόλουθοι βουλευτές του! Θα αγκομαχήσει η Βουλή της Ψωροκώσταινας… Πώς να αντέξει τόσο εξοργισμένο πολιτικό πολιτισμό, σαν αυτόν που παράγει το κράμα νεοφιλελευθερισμού και ακροδεξιάς!

Ας προσέξει πάντως, ο αρχηγός της ΝΔ, γιατί έτσι όπως το πάει, με την υποκριτική ακατάσχετη ηθικολογία εναντίον των αντιπάλων του, με τη σχεδόν καθημερινή επίκληση εκλογών και την πρόωρη αυτοανακήρυξή του σε πρωθυπουργό, μπορεί να μην έχει καλό πολιτικό τέλος. Προδίδει το μεγάλο άγχος του για την καρέκλα… Ιδιαίτερα η υπερβολική επίθεσή του στον Παύλο Πολάκη μπορεί να του γυρίσει μπούμερανγκ και, όπως είπε κάποιος φίλος, ήδη ακούγεται ένα παραλλαγμένο ανάλογο σύνθημα με εκείνο που άκουσε ο πατέρας του: «Καλύτερα Πολάκη παρά το Μητσοτάκη». Και ένας άλλος συμπλήρωσε: «που είναι το υπάκουο του Βάγγου στρατιωτάκι»! Ενώ ένας τρίτος ολοκλήρωσε εναλλακτικά: «…του Βάγγου γιουσουφάκι»!

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Σ.Κασσελάκης: «Καλά έκανα και διέγραψα τον Παπανώτα – Η ηγεσία φαίνεται στις πράξεις και όχι στα λόγια»

κασσε παπανωτας

Σ.Κασσελάκης: «Καλά έκανα και διέγραψα τον Παπανώτα – Η ηγεσία φαίνεται στις πράξεις και όχι στα λόγια»

«Να δούμε αν ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει το ίδιο για τον βουλευτή του από…

Κασσελάκης: «Ξέμεινε» στην Αστυπάλαια και του τραγούδησαν το «Bella Ciao» σε ταβέρνα (video)

Κασσελάκης 1

Κασσελάκης: «Ξέμεινε» στην Αστυπάλαια και του τραγούδησαν το «Bella Ciao» σε ταβέρνα (video)

«Δυστυχώς δε θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε την περιοδεία μας προς Χάλκη και Σύμη λόγω των…

Συνελήφθη ο παρουσιαστής Κώστας Μιναρετζής για απόπειρα εκβίασης – Αναζητείται ο Μένιος Φουρθιώτης

fourthiotis 45 0

Συνελήφθη ο παρουσιαστής Κώστας Μιναρετζής για απόπειρα εκβίασης – Αναζητείται ο Μένιος Φουρθιώτης

Δικογραφία σε βάρος του 56χρονου παρουσιαστή Κώστα Μιναρετζή και του 39χρονου εκδότη Μένιου Φουρθιώτη, σχηματίστηκε…