Κάλυψη στο «σιωπητήριο» Παναγιωτόπουλου από τους Βουλευτές της ΝΔ

Καταφανή ψεύδη και αποπροσανατολισμός από βουλευτές της ΝΔ

4981068

Καταφανή ψεύδη έρχονται στο φως της δημοσιότητας από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, καθώς η κυβέρνηση φλερτάρει με έντονη εσωτερική κρίση στο στράτευμα, έπειτα από τις έμμεσες προειδοποιήσεις και το σιωπητήριο που επέβαλλε ο υπουργός Άμυνας καθώς «δεν ήταν διατεθειμένος να δώσει στοιχεία» για το όπλα που έχουμε στείλει στην Ουκρανία.

Τα ψεύδη ξεκινούν με τον βουλευτή της ΝΔ, Κ. Γκιουλέκα και Πρόεδρο της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, ο οποίος πριν λίγες ημέρες σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «λόγω της ευαισθησίας του θέματος η συνεδρίαση ενδεχομένως να γίνει κεκλεισμένων των θυρών για λόγους εθνικής ασφάλειας».

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι έκανε την εισήγηση να γίνει η συνεδρίαση κεκλησμένων των θυρών και ότι όλα τα κόμματα («και ο ΣΥΡΙΖΑ») -εκτός της Ελληνικής Λύσης- ζήτησαν να γίνει ανοιχτή συνεδρίαση στη Βουλή «προχθές».

Ωστόσο από το βιντεοληπτικό υλικό της Επιτροπής στη Βουλή προκύπτει ότι στις 08/06 στη συνεδρίαση, ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του βουλευτή, Γιώργου Τσίπρα, έχει ζητήσει να κλείσουν οι κάμερες «για όσο χρειαστεί», «για να απαντήσει ο υπουργός» και να δώσει στοιχεία -απευθυνόμενος φυσικά στον Κ. Γκιουλέκα που ήταν στο Προεδρείο. Μάλιστα, παρά το βίντεο, ο Τάσος Γαϊτάνης στην εκπομπή του ΑΝΤ1 πήρε κατευθείαν το μέρος του συναδέλφου του στη ΝΔ, χωρίς να γνωρίζει τι συνέβη στην Επιτροπή.

Το βίντεο με τις δηλώσεις και τη συνεδρίαση στη Βουλή:

 

Το ζήτημα έφερε στη δημοσιότητα με προσωπική του ανάρτηση ο Βουλευτής Θεσπρωτίας και Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κατσής, σχολιάζοντας ότι «σήμερα στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα, οι (βουλευτές της ΝΔ) Κώστας Γκιουλέκας και Τάσος Γαϊτάνης, αναποδογύρισαν την αλήθεια για να συσκοτίσουν την άρνηση της #κυβερνηση_Μητσοτακη να ενημερώσει αρμοδίως για την αποστολή όπλων στην #Ουκρανία».

«Δεν ελπίζω σε συγγνώμη αλλά σε απαντήσεις:Τι έχουν να κρύψουν από τα κόμματα και την αρμόδια επιτροπή της #Βουλής;Η ΙΧ εξωτερική πολτική της #κυβερνηση_Μητσοτακη με μυστικές συμφωνίες που μαθαίνουμε από ηγέτες του εξωτερικού είναι πρωτοφανές φαινόμενο για τη χώρα!» συμπλήρωσε ο Μ. Κατσής.

Μάλιστα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε στο κάδρο και τη συντονισμένη επίθεση που έχει δεχθεί ο Βουλευτής Ν.Λέσβου, Αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, καθώς επικαλέστηκε στη Βουλή της αποκαλύψεις του Ριζοσπάστη για τα όπλα που εστάλησαν στην Ουκρανία.

Εν μέσω μιας ιδιαίτερα κρίσημης περιόδου όσον αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και γενικότερα την εξωτερική πολιτική της χώρας, η κυβέρνηση φαίνεται ότι δεν δίνει πειστικές απαντήσεις για την εν κρυπτώ αποστολή όπλων στην Ουκρανία.

Στο επίκεντρο έχει βρεθεί μάλιστα ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος και στράφηκε κατά των στρατιωτικών γενικά, κατηγορώντας τους για διαρροές στον Τύπο. Σημειώνεται ότι ο Παναγιωτόπουλος πρώτα ζήτησε δημόσια συζήτηση για τα όπλα που έστειλε η Ελλάδα στην Ουκρανία και μετά αρνήθηκε να δώσει αριθμούς.

«Θα εγείρω θέμα στους αρχηγούς (σ.σ.: των Ενόπλων Δυνάμεων) να δουν τι θα κάνουν μ’ αυτό το “ελβετικό τυρί”, που είναι το Σύστημα Πληροφοριών, που διαρρέουν από τα επιτελεία ή από τις μονάδες σε κάθε επίπεδο. Αν είναι δυνατόν δηλαδή! Είναι ένα πρόβλημα» είπε και πρόσθεσε: «Εδώ μιλάνε όλοι. Τα συζητάνε στο καφενείο ποιοι; Αναρωτιέμαι, οι αξιωματικοί ή οι υπαξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού; Προς Θεού! Είναι σημείο ανησυχίας αυτό».

Μάλιστα, ο Ν. Παναγιωτόπουλος ζήτησε να μην είναι κάθε πληροφορία προσβάσιμη στον οποιονδήποτε! «Είναι πολύ βασικό αυτό!» είπε και συνέχισε την επίθεση στους ένστολους: «Η προτροπή αυτή απευθύνεται περισσότερο στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία δεν μπορούν να συζητάνε και να παίρνουν τηλέφωνο και να διοχετεύουν “ψάξε αυτό, δες εκείνο, γιατί ισχύει αυτό, λέει πως ισχύει το άλλο” κ.λπ. Σ’ αυτό πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί. Εγώ απλά εκφράζω την ευχή να μιλάμε λιγότερο γι’ αυτού του είδους τα θέματα, ιδίως τα στελέχη».

Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε δηλώσει μη διατεθειμένος να δώσει στοιχεία.

Σημειώνεται ότι μόνο αναπάντητες δεν άφησε η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών τις πρωτοφανείς διατυπώσεις του ΥΕΘΑ  ο οποίος, από το βήμα της Βουλής, που μίλησε για… «ελβετικό τυρί» ενώ επιχείρησε να επιβάλει σιωπητήριο στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο η ΠΟΕΣ καταδίκασε τη στοχοποίηση των στρατιωτικών από τον υπουργό Άμυνας, του καταλογίζει πως βγάζει «αυθαίρετο συμπέρασμα» και σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει:«αντί να κάνετε κάτι για τα στελέχη των ΕΔ τα στοχοποείτε συλλήβδην όπως έκανε και ο κ. Βενιζέλος», και διαμηνύουν πως ο Ν. Παναγιωτόπουλος τους τιμωρεί καθημερινά εδώ και τρία χρόνια: «Κλείνετε τρία (3) χρόνια στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τιμωρώντας καθημερινά τα στελέχη με την πολιτική που ασκείτε, η οποία δεν λέει να συμπεριλάβει την παραμικρή μέριμνα υπέρ τους», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Πηγή: Documentonews

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ