Κάλυψη Μαρινάκη σε Άδωνη και διοικητή του νοσοκομείου Χαλκίδας για τον νεκρό διανομέα

«Ατυχής» η αναφορά που υπέγραψε ο διοικητής του νοσοκομείου Χαλκίδας, Κωνσταντίνος Χροναίος κατά τον Παύλο Μαρινάκη, ενώ ο Άδωνης Γεωργιάδης, «από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε υπουργός έχει κάνει μια σειρά από ενέργειες».

5928422

Την προκλητική στήριξη του Μεγάρου Μαξίμου στην απόπειρα παραπληροφόρησης για τις συνθήκες του θανάτου του 46χρονου διανομέα εν ώρα εργασίας στη Χαλκίδα από τον διοικητή του νοσοκομείου της πόλης και την αναπαραγωγή από τον Άδωνη Γεωργιάδη προσέφερε απλόχερα το μεσημέρι της Δευτέρας ο Παύλος Μαρινάκης.

«Ατυχής» η αναφορά που υπέγραψε ο διοικητής του νοσοκομείου Χαλκίδας, Κωνσταντίνος Χροναίος κατά τον Παύλο Μαρινάκη, ενώ ο Άδωνης Γεωργιάδης, «από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε υπουργός έχει κάνει μια σειρά από ενέργειες». Αυτή ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στα ερωτήματα που διατύπωσε το documentonews.gr για την προκλητική υπόθεση των συνθηκών υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο 46χρονος άνδρας στη Χαλκίδα από θερμοπληξία την περασμένη εβδομάδα.

«Την Πέμπτη 20/07/2023 προσεκομίσθει στις 16:55 μ.μ. στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου Χαλκίδας με ασθενοφόρο άνδρας 46 ετών (όχι διανομέας) άσφυγμος, άπνοος και με μυδρίαση άμφου. Θερμοκρασία σώματος 40 βαθμοί. Έγινε ανάνηψη, ΚΑΡΠΑ και διασωλήνωση χωρίς αποτέλεσμα. Ώρα ισοηλεκτρικής γραμμής ηλεκτροκαρδιογραφήματος 17:30 μ.μ. Πιθανή αιτία θανάτου καρδιοαναπνευστική ανακοπή μετά την έκθεση σε πολλή υψηλή θερμοκρασία» ανέφερε η ανακοίνωση του νοσοκομείου Χαλκίδας την περασμένη Πέμπτη.

Δύο ημέρες αργότερα, αφού αρχικά αναπαρήγαγε σχετικές αναρτήσεις που τόνιζαν πως ο άτυχος εργαζόμενος ήταν «όχι διανομέας», ο Αδ. Γεωργιάδης, ως υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης παραδέχτηκε στην ΕΡΤ ότι ο 46χρονος διανομέας ήταν ανασφάλιστος και μη δηλωμένος εργαζόμενος.

«Ένας εργαζόμενος σε ψητοπωλείο της Χαλκίδας έχασε τη ζωή του από θερμοπληξία. Το νοσοκομείο Χαλκίδας εξέδωσε ανακοίνωση για το ότι δεν ήταν διανομέας, ως μη όφειλε. Ο Υπουργός Εργασίας αναπαρήγαγε αντίστοιχα δημοσιεύματα. Τι έχει συμβεί εκεί; Έχουν αναπαράξει ψευδείς, παραπλανητικές πληροφορίες ο Διοικητής του νοσοκομείου Χαλκίδας και ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης. Ζητήσατε εξηγήσεις;» ρωτήσαμε τον Παύλο Μαρινάκη, ζητώντας -μάταια- απαντήσεις για τις αντιθεσμικές συμπεριφορές του διοικητή του νοσοκομείου που έσπευσε να υπογράψει μία ανακοίνωση που ανέφερε «όχι διανομέας», αλλά και του ίδιου του υπουργού Εργασίας που αρχικά αναπαρήγαγε τις πληροφορίες.

Ο εκπρόσωπος, αφού εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια, δήλωσε και ο ίδιος έκπληκτος από την αναφορά του διοικητή του νοσοκομείου στη σχετική ανακοίνωση. «Δεν σας το κρύβω ότι μιλώντας και προσωπικά είδα και εγώ αυτή τη διατύπωση, η οποία είναι επιεικώς ατυχέστατη και δεν νομίζω ότι χωρούσε σε μια τέτοια ανακοίνωση συμβάντος» ανέφερε, δίχως περαιτέρω προεκτάσεις.

Αναφορικά δε με τον υπουργό Εργασίας, ο Π. Μαρινάκης υπογράμμισε πως «αυτό το οποίο κάνουν οι αρμόδιες Αρχές σε κάθε περίπτωση είτε αφορά το σκέλος της υγείας, είτε αφορά το εργασιακό σκέλος είναι να κάνουν τους απαιτούμενους ελέγχους. Και όπως απάντησα και πριν, όπως βλέπετε, οι έλεγχοι αυτοί συνολικά στην αγορά, συνολικά σε επίπεδο προστασίας των εργαζομένων έχουν και πάρα πολύ αυστηρά πρόστιμα», συμπληρώνοντας στη συνέχεια… έκκληση «να μην προτρέχουμε».

«Να είστε σίγουροι ότι σε κάθε επιμέρους περίπτωση οι Αρχές θα σπεύσουν και όταν έχουν το οποιοδήποτε πόρισμα, θα ενημερώσουν το κοινό και όλους εμάς. Δεν πρέπει, όμως, να υποκαθιστούμε ή να αντικαθιστούμε τις Αρχές και να προβαίνουμε σε πορίσματα» ανέφερε ακόμα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, με το documentonews.gr να επανέρχεται, και να ζητά εξηγήσεις για την στάση του ίδιου του υπουργού Αδ. Γεωργιάδη.

«Ο κ. Γεωργιάδης, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε, έχει κάνει μια σειρά από ενέργειες. Έχει βγάλει μια σειρά από αποφάσεις, οι οποίες τηρούνται και μάλιστα, όπως είπαμε και πριν, με πάρα πολύ ακριβά πρόστιμα. Ελέγχει τις Υπηρεσίες. Είναι πάνω από τις Υπηρεσίες, όπως όλοι οι Υπουργοί, για να κάνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δουλειά τους και να προστατεύονται οι εργαζόμενοι» διαμήνυσε ο Π. Μαρινάκης, μην αφήνοντας περιθώριο για παρανοήσεις, πως η κυβέρνηση καλύπτει υπουργό και διοικητή του Νοσοκομείου Χαλκίδας.

Πηγή: documentonews.gr

Λέσβος: Αυτοκίνητο παρέσυρε δύο πεζούς σε τροχαίο – Χωρίς τις αισθήσεις της γυναίκα

troxaio me egataleipsi

Λέσβος: Αυτοκίνητο παρέσυρε δύο πεζούς σε τροχαίο – Χωρίς τις αισθήσεις της γυναίκα

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα προς την Κυριακή σημειώθηκε το τροχαίο δυστύχημα με αγροτικό, τρεις επιβαίνοντες…

Κραυγή αγωνίας από τις αναπληρώτριες μητέρες- Η κυβέρνηση τους κόβει από το επίδομα μητρότητας (video)

pregnant g076b366fe 1920 768

Κραυγή αγωνίας από τις αναπληρώτριες μητέρες- Η κυβέρνηση τους κόβει από το επίδομα μητρότητας (video)

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει της μη μισθωτές εργαζόμενες μητέρες ως δεύτερης κατηγορίας, φθηνές, αναλώσιμες και χωρίς…

Μαρούσι: Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας (video)

9 12

Μαρούσι: Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας (video)

Νεκρός ένας 21χρονος, σοβαρά τραυματισμένος ένας 23χρονος