Κάλυμνος: Από δυστύχημα ο θάνατος του 21χρονου φοιτητή, λέει ο ιατροδικαστής

Ανατροπή στην τραγωδία με τον 21χρονο φοιτητή στην Κάλυμνο ο οποίος είχε εξαφανιστεί στις 19 Νοεμβρίου στην Κάλυμνο και το πτώμα του βρέθηκε από έναν ανήλικο ο οποίος περπατούσε στην περιοχή το απόγευμα του Σαββάτου 25 Νοεμβρίου.

5a1d12441dc5249e468b45f0

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Πάνο Κοτρέτσο ο θάνατος του Νίκου Χατζηπαύλου οφείλεται σε δυστύχημα και όχι σε εγκληματική ενέργεια όπως αρχικά πίστευαν οι αρχές. Οι εσωτερικές και εξωτερικές κακώσεις στο σώμα του φοιτητή προκλήθηκαν από πτώση από βράχο.

Ο ιατροδικαστής δεν μπορεί να προσδιορίσει ακόμη την ακριβή μέρα του θανάτου του ο 21χρονου φοιτητής, όμως αναφέρει ότι ο θάνατός του επήλθε τις επόμενες μέρες από την εξαφάνισή του.

Οι κακώσεις που φέρει στο σώμα του ο νεαρός προήλθαν από το ατύχημα. Αυτά που όμως επέφεραν το θάνατο στον 21χρονο είναι τα χτυπήματα αλλά και η σωματική εξάντληση.

Το σενάριο που εξετάζουν οι αρχές είναι ο 21χρονος να άφησε το ποδήλατό του και να επιχείρησε να σκαρφαλώσει σε κάποιο βράχο ωστόσο, έχασε την ισορροπία του και έπεσε από κάποιο ύψος. Από την πτώση έχασε τις αισθήσεις του και δεν μπόρεσε να καλέσει σε βοήθεια ενώ ήταν ζωντανός μέχρι και την τελευταία στιγμή, αφήνοντας την τελευταία του πνοή αβοήθητος.

Μάλιστα, το γεγονός πως οι αρχές είχαν ερευνήσει επανειλημμένα το σημείο που εντοπίστηκε το άψυχο σώμα του 21χρονου αλλά δεν είχαν βρει τίποτα το αιτιολογούν εκτιμώντας πως το πτώμα του νεαρού μεταφέρθηκε εκεί εξαιτίας των χειμάρρων που δημιούργησαν οι καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την Κάλυμνο τις προηγούμενες ημέρες.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Ο άτυχος νέος ζούσε στην Αθήνα, σπούδαζε στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και είχε πάει στην Κάλυμνο για να δει τη μητέρα του, που είναι δασκάλα στο νησί.

Το μεσημέρι της Κυριακής 19 Νοεμβρίου, έφυγε με το ποδήλατο του αδελφού του για μια βόλτα και εξαφανίστηκε.

Όταν σκοτείνιασε και δεν είχε ακόμα επιστρέψει,  οι γονείς του ειδοποίησαν την αστυνομία και σήμανε συναγερμός.