«Καλωσορίζουμε τις δηλώσεις Δένδια από τη Βόρεια Μακεδονία»

Την ικανοποίησή του για τις δηλώσεις του Νίκου Δένδια στη Βόρεια Μακεδονία, κυρίως όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, εξέφρασε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος.  

4950647

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος αναφέρει στη δήλωσή του:

«Καλωσορίζουμε τις σημερινές δηλώσεις του ΥΠΕΞ ότι η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να εφαρμόζεται πλήρως και με συνέπεια. Να τις ακούσουν και όσα στελέχη της ΝΔ δημαγωγούσαν για προδοσία και αρνιούνται ακόμη και σήμερα να ονομάσουν τη γειτονική χώρα με το συμβατικό/συνταγματικό της όνομα».

Να θυμίσουμε ότι ο Νίκος Δένδιας, μετά τη συνάντησή του στα Σκόπια με τον Νίκολα Ντιμιτρόφ, τόνισε ότι η ενταξιακή πορεία των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και τη συμμόρφωση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

«Συμμερίζομαι την απογοήτευση στη Βόρεια Μακεδονία για τη λήψη μη θετικής απόφασης των 28 σχετικά με την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Από τη δική μας πλευρά κινηθήκαμε άμεσα και αναλαμβάνουμε σχετικές πρωτοβουλίες, σε συνεννόηση με όλους τους εταίρους μας στην Ε.Ε., ώστε η θετική προς τούτο απόφαση της Ένωσης να ληφθεί το ταχύτερο δυνατό» είπε.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…