Καλοί μαθητές των Θεσμών οι Κύπριοι… αλλά μπορούν και καλύτερα

Σε αντίθεση με την τωρινή ελληνική κυβέρνηση που διεκδικεί μέσω της διαπραγμάτευσης να προστατέψει τα στοιχειώδη για την πλειοψηφία του πληθυσμού αλλά και σε αντίθεση με την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου που χρησιμοποίησε τα μνημόνια για να εξυπηρετήσει ακόμα περισσότερο τα συμφέροντα των «φίλων» της, η κυπριακή κυβέρνηση παίρνει καλό βαθμό στην αξιολόγηση των Θεσμών. 

cyprus flag

Σε αντίθεση με την τωρινή ελληνική κυβέρνηση που διεκδικεί μέσω της διαπραγμάτευσης να προστατέψει τα στοιχειώδη για την πλειοψηφία του πληθυσμού αλλά και σε αντίθεση με την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου που χρησιμοποίησε τα μνημόνια για να εξυπηρετήσει ακόμα περισσότερο τα συμφέροντα των «φίλων» της, η κυπριακή κυβέρνηση παίρνει καλό βαθμό στην αξιολόγηση των Θεσμών. 

Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν πως έχει επιτευχθεί συμφωνία σε επίπεδο κλιμακίων, αφού τα πλαίσια εκποιήσεων και αφερεγγυότητας έχουν τεθεί σε ισχύ.

Για να μην επαναπαυθούν όμως εκεί στη Λευκωσία, οι πρώην Τροϊκανοί σημειώνουν πως κρίνονται ως σημαντικές περαιτέρω δράσεις για μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, συμπεριλαμβανομένης της νομοθεσίας για διευκόλυνση της πώλησης τραπεζικών δανείων.
Καλούν επίσης τις αρχές να διατηρήσουν το μομέντουμ των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και σημειώνουν ότι βασικό στοιχείο τους αποτελεί η μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα, και ότι η έγκαιρη εφαρμογή του σχεδίου αποκρατικοποιήσεων είναι απαραίτητη για αύξηση της οικονομικής αποτελεσματικότητας, προσέλκυση επενδύσεων και μείωση του δημόσιου χρέους.

Δυο χρόνια μετά την καταστροφική απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο και τη δέσμευση καταθέσεων, η Κύπρος εμφανίζεται ως παράδειγμα δημοσιονομικής προσαρμογής που θα χρησιμοποιούν τροϊκανοί, εσωτερικού κι εξωτερικού, για να στηλιτεύουν την προσπάθεια της νέας ελληνικής κυβέρνησης να διαπραγματευτεί για τα αυτονόητα.

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

kallianos adonis 654 new 102

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

Η αγωνία του βουλευτή της ΝΔ για τη ζωή του πατέρα του, γίνεται κατά διαστήματα…