Καλογρίτσας σε Θεοδωρικάκο: «Πάρε την GPO και κάνε το μαγαζί ό,τι θέλεις»

Σύμφωνα με όσα δήλωσε κατά τη σημερινή του κατάθεση στην Προανακριτική, ο άλλοτε αναξιόπιστος για τη ΝΔ «εργολάβος με τα βοσκοτόπια» όχι μόνο βλέπει σαν παιδί του τον πρώην συνεταίρο του και κουμπάρο του, Τάκη Θεδωρικάκο, αλλά του παρέδωσε και τα κλειδιά της GPO.

NewsRoom 24/05/2021 | 20:37

«Θες να πω ότι ήταν συνεταίρος μου ο Θεοδωρικάκος; Προφανώς ήταν. Παιδί μου ήταν. Τον είχα εκεί, τον έκανα διευθυντή, του έδωσα και μετοχές…» ανέφερε απευθυνόμενος στην Θεοδώρα Τζάκρη ο μάρτυρας, με την εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ να τον ρωτά: «Τι σημαίνει αυτό; Πολιτικό σας παιδί; Αγαπημένος σας κοντινός άνθρωπος, συνεταίρος σας; Ήταν όλα αυτά;»«Ναι», ήταν η απάντηση του Χρ. Καλογρίτσα.

Εν συνεχεία, επανέλαβε πως έχει να τον δει πέντε χρόνια και αποκάλυψε τον τρόπο που παρέδωσε άνευ όρων τα κλειδιά της GPO στον τέως υπουργό Εσωτερικών. «Εγώ, με τον κ. Θεοδωρικάκο για τον ΣΥΡΙΖΑ μίλαγα μέχρι που τελείωσαν οι εκλογές. Γιατί μιλάγαμε ως GPO» είπε και συνέχισε λέγοντας:

«Μόλις τελείωσαν οι εκλογές και με ρώτησε ότι τον πλησιάζουν από τη ΝΔ και ο Μεϊμαράκης και ο Κυριάκος και ποιον να αναλάβει η εταιρεία, τότε του είπα την άποψή μου και του είπα ότι δεν συμμετέχω σε αυτό. Του είπα: ¨Πάρε την GPO, κάνε το μαγαζί ό,τι θέλεις, εγώ θα ασχοληθώ με άλλα πράγματα. Έχεις δει ότι ασχολούμαι με τον ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ.¨. Είπαμε τις σκέψεις μας εκεί ο καθένας. Ο Τάκης είναι ένας απ’ αυτούς που μου ψιλοπροέγραψε την πορεία μου στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εντάξει δέχθηκα ότι το έλεγε λόγω του ότι είχε και αυτός τις δικές του σκέψεις για τον ΣΥΡΙΖΑ πριν φύγει».

Πηγή:Documentonews