Newsroom

Newsroom

Κάλιο αργά παρά ποτέ: Οι Μακεδονομάχοι… της ΝΔ δίνουν συγχαρητήρια για την ένταξη στο ΝΑΤΟ της Β. Μακεδονίας

Από τα συλλαλητήρια  των Μακεδονομάχων και τις εθνικιστικές κορώνες  για “προδοσία” στα συγχαρητήρια στη Βόρεια Μακεδονία για την είσοδό της στο ΝΑΤΟ

ek makef

Από την Παρασκευή 27 Μαρτίου η Βόρεια Μακεδονία είναι και επισήμως το 30ό μέλος του ΝΑΤΟ και το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών υποδέχτηκε αυτή την εξέλιξη με μία δήλωση συγχαρητηρίων:

«Συγχαίρουμε τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ ως το 30ο μέλος της Συμμαχίας. Καλωσορίζουμε τους γείτονές μας στην οικογένεια του NATO και προσβλέπουμε στην εποικοδομητική μας συνεργασία στο πλαίσιο της Συμμαχίας» ανέφερε συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στο Twitter το ΥΠΕΞ.

Υπενθυμίζεται ότι στην ψηφοφορία που είχε γίνει το Φεβρουάριο του 2019 για την επικύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ η Νέα Δημοκρατία είχε καταψηφίσει, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εξηγεί τότε ότι η ΝΔ καταψήφιζε γιατί “είναι απλά η τελική πράξη μιας εθνικά επιζήμιας συμφωνίας“, “γιατί επισφραγίζει την εθνική ήττα των Πρεσπών“. Μάλιστα ο σημερινός πρωθυπουργός διακήρυττε τότε ότι οι λόγοι που η ΝΔ λέει όχι στη Συμφωνία των Πρεσπών και το Πρωτόκολλο ένταξης είναι γιατί “η είσοδος των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ ήταν η γενεσιουργός αιτία της Συμφωνίας των Πρεσπών. Οι σύμμαχοι ήθελαν εδώ και χρόνια να κλείσουν αυτή την εκκρεμότητα. Μόνο τώρα, όμως, βρήκαν μια κυβέρνηση τόσο πρόθυμη να διχάσει τους Έλληνες για να ενώσει τους Σκοπιανούς” και τόνιζε ότι “δεν απεμπολώ το δικαίωμα του “βέτο” στην ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπάρχουν εκεί 35 κεφάλαια που απαιτούν έγκριση στην αρχή και στο τέλος τους. Ε, λοιπόν, αυτά δεν θα ανοίξουν ούτε και θα κλείσουν ποτέ, χωρίς να ικανοποιηθούν οι θέσεις της Ελλάδας“.

 

”Κάλλιο αργά, παρα ποτε”

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης καλωσόρισε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στο “μέτωπο της λογικής και του πατριωτικού συμφέροντος”, επισημαίνοντας ότι “είναι θετικό ότι έστω και τώρα παραδέχεται πως κορόιδευε όλη την Ελλάδα όταν υποδαύλιζε το μίσος και τον εθνικό διχασμό για μικροκομματικά συμφέροντα”:

”Καλωσορίζουμε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στο μέτωπο της λογικής και του πατριωτικού συμφέροντος που χάραξε η συμφωνία των Πρεσπών.

Ειναι θετικό ότι έστω και τώρα παραδέχεται πως κορόιδευε όλη την Ελλάδα όταν υποδαύλιζε το μίσος και τον εθνικό διχασμό για μικροκομματικά συμφέροντα.

Στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία των γεωπολιτικών ανακατατάξεων και της όξυνσης της τουρκικής προκλητικότητας είναι πια σαφές ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διασφάλισε τα εθνικά μας συμφέροντα στο Βορρά και εγγυήθηκε τη σταθερότητα στα Βαλκάνια.”

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…