Καληνύχτα Κεμάλ, στα Βρασνά νίκησαν οι φασίστες

Οι έλληνες πατριώτες που αποφάσισαν να ξεδιπλώσουν τον πολιτισμό τους μαζεμένο απέναντι σε κατατρεγμένους ανθρώπους, κατάφεραν να τους διώξουν από το χωριό τους, το οποίο πλέον είναι έτοιμο να υποδεχτεί κάποιους άλλους ξένους, που στα μάτια τους οι κάτοικοι δε θα βλέπουν λαθραίους, αλλά ζεστά λεφτά

prosfyges 0

Ένα βαθύ σκοτάδι φαίνεται να απλώνεται πάνω από αυτό το κομμάτι γης που λέγεται Ελλάδα. Νηπιαγωγοί διώκονται μετά από μήνυση γονέων για τα «ψυχολογικά τραύματα» που προκάλεσαν στο παιδί τους η αναφορά των εκπαιδευτικών στα γεννητικά όργανα του ανδρικού και του γυναικείου σώματος, αστυνομικοί «μπουκάρουν» σε σινεμά για να συλλάβουν ανήλικους τεντιμπόηδες που πήγαν να δουν το «Τζόκερ», νοικοκυραίοι ξερνούν τον ρατσιστικό τους οχετό σε γυναίκα πρόσφυγα επειδή έκλαιγε το μωρό της στο μετρό.

Το βράδυ της Τρίτης, όμως, στα Βρασνά, φαίνεται να σκοτείνιασε λίγο παραπάνω. Ευυπόληπτοι, αγανακτισμένοι κάτοικοι, πατριώτες με τ’ όνομα, έστησαν οδοφράγματα για να αναχαιτίσουν τον εχθρό. Ο «εχθρός» έφτανε με τουριστικά λεωφορεία στο χωριό. Σε κάθε άλλη περίπτωση, η υποδοχή που θα επιφύλασσαν σε τόσα τουριστικά λεωφορεία θα ήταν με λουλούδια και κεράσματα, για να γλυκάνουν τους ξένους τουρίστες που θα τους αφήσουν τα ζεστά τους ξένα λεφτά. Τώρα όμως που επιβάτες των λεωφορείων ήταν πρόσφυγες, τους υποδέχτηκαν με μπλόκα και φωτιές, για να τρομάξουν και να φύγουν.

«Δε μας ρώτησε κανείς για να έρθουν» φωνάζουν αγανακτισμένοι οι κάτοικοι στα οδοφράγματα. Αυτή είναι η πρώτη επαφή περίπου 400 προσφύγων από τη Σάμο, που διέσχισαν τη μισή Ελλάδα για να τους πουν πόσο ανεπιθύμητοι είναι, με την «ελληνική φιλοξενία»  των Βρασνών. Άνθρωποι που έρχονται από εκεί που λίγες μόλις μέρες πριν, είχαν περάσει μια εφιαλτική νύχτα, μετά τη φωτιά που ξέσπασε στον καταυλισμό.

Οι κάτοικοι έγιναν έξαλλοι και με τις αστυνομικές δυνάμεις που βρέθηκαν στην περιοχή και τους «τα έψαλλαν» από την ντουντούκα: «Ως έλληνες ένστολοι οφείλετε να υπερασπίζεστε τον ελληνικό λαό. Να κλείσετε τα σύνορα όπως κάνουν οι άλλοι βαλκανικοί λαοί. Και να διώξετε όλους τους λαθραίους από τη χώρα».

Αυτή η ακροδεξιά φωνή που φέρει τη «νομιμοποίηση» της αγανακτισμένης κατοίκου, όταν την ακούς, ματώνει την ψυχή σου, αν θες να λέγεσαι άνθρωπος. Αν πάλι έχεις διαλέξει το στρατόπεδο του μισανθρώπου, αυτού δηλαδή που εκφράζει την απέχθειά του σε οτιδήποτε ξένο από αυτόν (εκτός βέβαια αν κουβαλάει λεφτά), μπορεί να φαντασιώνεσαι τον Κυριάκο Μητσοτάκη να χτίζει ψηλότερους φράχτες από αυτούς του Όρμπαν. Και, μεταξύ μας, δε φαντάζει και τόσο δυστοπικό το σενάριο, με βάση τα έως τώρα δείγματα.

Η ακροδεξιά αυτή φιέστα, είχε μάλιστα και θεσμική εκπροσώπηση. Ο αντιδήμαρχος Βόλβης φρόντισε να δηλώσει on camera ότι «δεν είμαστε αυτοί που θα πέσουμε στον ίδιο λάκκο για να σωθούν κάποιοι άλλοι», μοιράζοντας απλόχερα την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη του, για τα μάτια του τουρισμού.

Έτσι λοιπόν, οι έλληνες πατριώτες που αποφάσισαν να ξεδιπλώσουν τον πολιτισμό τους μαζεμένο απέναντι σε κατατρεγμένους ανθρώπους, κατάφεραν να τους διώξουν από το χωριό τους, το οποίο πλέον είναι έτοιμο να υποδεχτεί κάποιους άλλους ξένους, που στα μάτια τους οι κάτοικοι δε θα βλέπουν λαθραίους, αλλά ζεστά λεφτά. Κι έτσι, ο φασισμός κερδίζει έδαφος ξανά. Καληνύχτα Κεμάλ.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…