Καλή μου Θέμιδα, βλέπω ότι οι ανάσες σου ολοένα και λιγοστεύουν

H δικαιοσύνη είναι τυφλή. Τόσο πολύ μάλιστα, που δεν μπορεί να διακρίνει το θύμα από τον θύτη τελικά. 

justice

Αν και ο μοναδικός σκοπός της είναι να κρίνει, ποιος αδικεί και ποιος αδικείται, με γνώμονα την ηθική και το δίκαιο, εντούτοις ολισθαίνει όλο και πιο χαμηλά σύμφωνα με την αξία της που κρύβει μέσα στο ίδιο το όνομά της. Η ζυγαριά για να πρεσβεύει την ισότητα και τη ρομφαία για να τιμωρεί τους ενόχους, εκείνους που διέπραξαν εγκλήματα εις βάρος των αθώων, τελικά αποδεικνύεται μια ψευδαίσθηση.

Αυτό αποδείχθηκε και σήμερα, μετά και την προκλητική εισήγηση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου, που απαλλάσσει  από την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης όλων των κατηγορουμένων πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Ουσιαστικά θέλει να αθωωθεί το τάγμα εφόδου που πλαισίωνε τον Γιώργο Ρουπακιά , στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα , όπως και τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής που επιτέθηκαν με μανία εναντίον των αιγύπτιων αλλιεργατών και των μελών του ΠΑΜΕ. Δηλαδή με μια εισήγηση «τριπλό φονικό» ξανά. Αλλά όχι,  «τετραπλό» είναι τελικά.

Και αυτό διότι, με την εισαγγελική πρόταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής εφόσον γίνει δεκτή και το δικαστήριο απαλλάξει τους κατηγορουμένους από την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, εκτός των άλλων, ανοίγει τον δρόμο για την καταβολή της κρατικής επιχορήγησης στο κόμμα.

Η κρατική επιχορήγηση διακόπηκε το 2013 από τη Βουλή. Μάλιστα, το 2015 το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι η απόφαση της Βουλής είναι σωστή, καθώς υπήρχε ο κίνδυνος αυτά τα χρήματα να χρησιμοποιηθούν για δραστηριότητα που είναι αντίθετη με το Σύνταγμα.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο κεντρικό δελτίο του ANT1, στην περίπτωση που υπάρξει απαλλακτική απόφαση ή δεν πάρει τον χαρακτήρα της εγκληματικής οργάνωσης από την απόφαση του δικαστηρίου τότε η Χρυσή Αυγή υπάρχει πιθανότητα να γίνει το πλουσιότερο κόμμα της Χρυσής Αυγής.

Και αυτό διότι θα πάρει μαζεμένα 8 εκατ. ευρώ. Μάλιστα για το 2019 το ποσό της επιχορήγησης είναι 1.060.000 ευρώ ενώ υπάρχει μία ασφαλιστική δικλείδα για το κράτος, καθώς η απόφαση πρέπει να είναι τελεσίδικη. Παράλληλα εάν υπάρξει έφεση σε αυτή την απόφαση τότε θα αναβληθεί για αργότερα η καταβολή της κρατικής επιχορήγησης.

Δηλαδή, και σκοτώνουν και θα αποζημιωθούν;

Λυπάμαι που το λέω καλή μου Θέμιδα, αλλά βλέπω ότι οι ανάσες σου ολοένα και λιγοστεύουν. Θα αποδειχθείς τελικά πολύ μικρή και λίγη, αν  δικαιώσεις όλους αυτούς τους δολοφόνους.