ΠΚ

Πέτρος Κατσάκος

Καλή Χρονιά, και του χρόνου σπίτια τους

Έχουμε και λέμε. Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών, η Αθηνών – Λαμίας έκλεισε μετά από εισήγηση της Νέας Οδού, της εταιρείας δηλαδή που διαχειρίζεται το συγκεκριμένο τμήμα της εθνικής.

rsz autokinito

Σύμφωνα με την Τροχαία, υπεύθυνη για το κλείσιμο του αυτοκινητόδρομου ήταν τόσο η Νέα Οδός όσο και η Περιφέρεια Αττικής, διότι δεν καθαρίστηκε επαρκώς το οδόστρωμα και δεν ελήφθησαν εγκαίρως μέτρα. Συνεπώς, όπως υποστηρίζει, δεν μπορούσε να επιτρέψει τη διέλευση των οχημάτων στο σημείο που έχει κλείσει ο δρόμος από το χιόνι.

Από την πλευρά της, η Περιφέρεια Αττικής υποστηρίζει πως είχε έτοιμες και αλατιέρες και εκχιονιστικά μηχανήματα, αλλά δεν είχε ενημερωθεί έγκαιρα από τη Νέα Οδό.

Τέλος, η Νέα Οδός έριξε την ευθύνη στους μετεωρολόγους, ότι δεν είχαν ενημερώσει για την τόσο μεγάλη ένταση των καιρικών φαινομένων, αλλά και στους οδηγούς, τους οποίους κατηγορεί ότι δεν είχαν αλυσίδες, αλλά και ότι χρησιμοποιούσαν τη ΛΕΑ. Έτσι δεν μπορούσαν να περάσουν τα εκχιονιστικά οχήματα και τα φορτηγά με το αλάτι.

Όσο για τους εγκλωβισμένους οδηγούς, αυτοί τηλεφωνούσαν σε τηλεοπτικούς, ραδιοφωνικούς σταθμούς και εφημερίδες είτε για να πληροφορηθούν αν θα κάνουν Πρωτοχρονιά στην Μαλακάσα είτε για να «στολίσουν» με τα καλύτερα λόγια το επιτελικό κράτος που τα έκανε μαντάρα στην πρώτη του χιονόπτωση.

Ακόμα χειρότερη, όμως, ήταν η κατάσταση για τον μέσο φιλελεύθερο ψηφοφόρο της Ν.Δ. που είχε εγκλωβιστεί στην Αθηνών – Λαμίας και δεν ήξερε αν έπρεπε να διαολοστείλει το επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη ή την ιδιωτική πρωτοβουλία των παραχωρησιούχων της Νέας Οδού.

Και όλα αυτά για ένα κύμα αναμενόμενης για την εποχή κακοκαιρίας, που είχε προβλεφθεί από τους μετεωρολόγους πριν μια εβδομάδα, με τους πολίτες να γνωρίζουν πως έρχεται η επονομαζόμενη Ζηνοβία αλλά με το επιτελικό κράτος να έχει εξαντλήσει το ενδιαφέρον του στις χιονισμένες βουνοκορφές του Μετσόβου και τη χειμερινή απόδραση του πρωθυπουργού μας και ώς εκεί.

Ώς εκεί, γιατί μετά τις διακοπές του πρωθυπουργού μας ο υπουργός Μεταφορών κοιτούσε τη Γιαδικιάρογλου, η Τροχαία την Παπασταύρου και ο περιφερειάρχης Αττικής κοιτούσε την Πετροβασίλη, με αποτέλεσμα να μην καταλάβει κανείς πώς κόπηκε η χώρα στα δύο και πώς εγκλωβίστηκαν χιλιάδες οδηγοί σε έναν αυτοκινητόδρομο που οι πολίτες πληρώνουν χρυσάφι στα διόδια ώστε βρέξει – χιονίσει να παραμένει ανοιχτός.

Και για να κλείσουμε την χρονιά με μια ευχή: Και του χρόνου σπίτια τους.

Πηγή: Η Αυγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στη Μυτιλήνη: Οι γιατροί του νοσοκομείου ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ

viasmos 3

Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στη Μυτιλήνη: Οι γιατροί του νοσοκομείου ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ

O 46χρονος θα οδηγηθεί τη Δευτέρα το πρωί στην Εισαγγελία του Ναυτοδικείου Πειραιά

ΛΑΡΚΟ: Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις – Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά τους μέτρα

genikh syneleush larko 2

ΛΑΡΚΟ: Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις – Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά τους μέτρα

Αποφασίστηκε η οργάνωση πλατιάς ενημέρωσης σε ολόκληρη την περιοχή της Λοκρίδας, ώστε να δυναμώσουν ακόμα…