Κάλεσμα Μακρόν σε επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα

Στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος συναντήθηκαν με έλληνες και γάλλους επιχειρηματίες ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

59b250b21dc524d07b8b47c6

Το σημερινό πρόγραμμα ξεκίνησε στις 10.00 το πρωί, με τη συνάντηση εργασίας στρογγυλής τραπέζης επικεφαλής Ελληνικών και Γαλλικής επιχειρήσεων, υπό την Προεδρία του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας και του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Σήμερα, η ελληνική κυβέρνηση προσδοκά σε μία ουσιαστική συζήτηση με τους επενδυτές για να ολοκληρωθεί με θετικό τρόπο και ο στόχος της επίσκεψης του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας για την επίτευξη επιχειρηματικών συμφωνιών.

Ο γάλλος πρόεδρος

επισήμανε μεταξύ άλλων στην ομιλία του την παρουσία γαλλικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, σχολιάζοντας: «Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε εδώ», για να υπογραμμίσει ότι θέλει αυτός ο δεσμός να παραμείνει δυνατός. 

Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των επιχειρήσεων που ήδη επιχειρούν στη χώρα μας, τόνισε: «Εσείς που είστε χρόνια στην Ελλάδα, θέλω να δώσετε νέα ενέργεια, νέα κινητήρια δύναμη στις επενδύσεις στην Ελλάδα». 

Από τη μεριά του ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι η χώρα αλλάζει σελίδα. «Μετά από επτά χρόνια κρίσης που ανέδειξε τις αδυναμίες της Ευρώπης και δημιούργησε μια πολύ αρνητική κατάσταση για τη χώρα μου σήμερα με βεβαιότητα μπορούμε να πούμε ότι η χώρα γυρίζει σελίδα. Αυτή η νέα εποχή μας καλεί να σχεδιάσουμε ένα μέλλον πιο δημιουργικό που δεν θα έχει τις στρεβλώσεις του παρελθόντος», είπε χαρακτηριστικά ο έλληνας πρωθυπουργός.

Δείτε το βίντεο με τις ομιλίες


Η ομιλία Τσίπρα

Για την προσπάθεια δημιουργίας φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος, μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όπου με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν συναντήθηκαν με Έλληνες και Γάλλους επιχειρηματίες.

Τόνισε μεταξύ άλλων ότι «σε αυτή την κατεύθυνση είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε τομές», και είπε ότι θέλει να ακούσει τους επιχειρηματίες και να του απαντήσουν δύο βασικά ερωτήματα: Όσοι ήδη επενδύουν στην Ελλάδα, ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και όσοι δεν έχουν επενδύσει ακόμα, ποιος είναι ο λόγος που τους κάνει να είναι επιφυλακτικοί.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Η ομιλία Μακρόν

«Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση», τόνισε ο Εμανουέλ Μακρόν από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όπου με τον Έλληνα πρωθυπουργό συναντώνται με Έλληνες και Γάλλους επιχειρηματίες.

Ο κ. Μακρόν είπε προς τον Αλέξη Τσίπρα ότι μπορεί να εγγυηθεί τη φιλική στάση της Γαλλίας, τη στήριξη στη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει η Γαλλία να βοηθά την Ελλάδα για να βγει από την κρίση και πως οι Γάλλοι επιχειρηματίες θα συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια.

Ο Γάλλος Πρόεδρος επισήμανε την παρουσία γαλλικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, σχολιάζοντας: «Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε εδώ», για να υπογραμμίσει ότι θέλει αυτός ο δεσμός να παραμείνει δυνατός. Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των επιχειρήσεων που ήδη επιχειρούν στη χώρα μας, τόνισε: «Εσείς που είστε χρόνια στην Ελλάδα, θέλω να δώσετε νέα ενέργεια, νέα κινητήρια δύναμη στις επενδύσεις στην Ελλάδα». Πιάνοντας το νήμα και από τα λόγια του Έλληνα πρωθυπουργού, είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση κάλεσε τους Γάλλους επιχειρηματίες να μιλήσουν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και πώς μπορεί τόσο η ελληνική όσο και η γαλλική κυβέρνηση να βοηθήσουν να ξεπεραστούν τα εμπόδια.

Το σημερινό πρόγραμμα

Στις 11:45 ο Γάλλος Πρόεδρος συνοδευόμενος από την σύζυγό του, θα επισκεφθούν την Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή (Οδός Διδότου 6), όπου θα παρακολουθήσουν παρουσίαση σε μορφή 3D των αρχαιολογικών ανασκαφών στη Δήλο.

Στις 12:00-13:15 θα δοθεί δεξίωση προς τιμήν της Γαλλικής κοινότητας από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και θα ακολουθήσει στις 13:30-14:45 γεύμα του Ε.Μακρόν και της συζύγου του, με Έλληνες και Γάλλους καλλιτέχνες και διανοούμενους στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Στις 14:45-15:15, λίγο πριν από την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στην Αθήνα, ο κ. Μακρόν θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους Ελληνικών και Γαλλικών ΜΜΕ, ενώ στις 15:15 θα αναχωρήσει μαζί με την σύζυγό του και την συνοδεύουσα αντιπροσωπεία, με αυτοκινητοπομπή, για το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου στις 16.00 έχει προγραμματιστεί η αναχώρησή του από την χώρα μας.

Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι μετά από τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες

Screenshot 2024 05 04 184604

Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι μετά από τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες

Οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές στη νότια Βραζιλία έχουν στοιχίσει τη ζωή…

Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

androulakis

Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Στο πασχαλινό μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης εύχεται το φετινό Πάσχα…