Newsroom

Newsroom

Κάλεσαν την αστυνομία για κατάκοιτη αλλοδαπή επειδή δεν είχε χαρτιά

Τελικά στην Ελλάδα του 2012 δεν έχουν χαθεί μόνο βασικά κοινωνικά δικαιώματα αλλά και η ανθρωπιά. Τα όσα διαδραματίστηκαν χθες…

Τελικά στην Ελλάδα του 2012 δεν έχουν χαθεί μόνο βασικά κοινωνικά δικαιώματα αλλά και η ανθρωπιά. Τα όσα διαδραματίστηκαν χθες στο νοσοκομείο Άγιοι Ανάργυροι, με κατάκοιτη αλλοδαπή καρκινοπαθή προκάλεσαν σάλο. Ο διοικητής του νοσοκομείου Δήμος Μπαρτζώκας κάλεσε την αστυνομία επειδή η κατάκοιτη γυναίκα δεν είχε νόμιμα χαρτιά για την παραμονή της στη χώρα μας. Η Αστυνομία έσπευσε αμέσως και παρέμεινε στο δωμάτιο που νοσηλευόταν η κατάκοιτη γυναίκα.

Οι αντιδράσεις ήταν σφοδρές. Η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη τηλεφώνησε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια και του ζήτησε να απομακρυνθεί η Αστυνομία από το δωμάτιο της αλλοδαπού καρκινοπαθούς. Όπερ και εγένετο.

«Να παραμείνει στο νοσοκομείο έως ότου αποκατασταθεί η υγεία της, μη φρουρούμενη», φέρεται να είπε πριν από λίγη ώρα προς τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές ο κ. Δένδιας, μετά τον θόρυβο που ξέσπασε για την αντιμετώπιση που επιφυλάχθηκε στην κατάκοιτη γυναίκα.

Η ασθενής νοσηλευόταν για μέρες στο Ογκολογικό Νοσοκομείο «Μεταξά» και χθες Πέμπτη μεταφέρθηκε στο «Αγιοι Ανάργυροι» προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, η δαπάνη της οποία καλύφθηκε από τους συγγενείς της.

Όταν ολοκληρώθηκε η χειρουργική επέμβαση και η γυναίκα μεταφέρθηκε στον θάλαμο νοσηλείας, ο διοικητής κάλεσε τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές. Μέσα σε λίγη ώρα, στο δωμάτιο όπου νοσηλευόταν η γυναίκα μετέβησαν άνδρες της Ασφάλειας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος προχώρησε σε σκληρή καταγγελία.

«Καταγγέλλουμε ως δείγμα ακραίας απανθρωπιάς και βαρβαρότητας την ενέργεια του κ. Μπαρτζώκα και επαναλαμβάνουμε πως οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν πρόκειται να υπακούσουν στην αλήστου μνήμης εγκύκλιο του Αλ. Παπαδόπουλου και στην ανάλογη εγκύκλιο του Αν. Λοβέρδου που τους καλούν να μετατραπούν σε καταδότες και ανθρωποφύλακες. Τουναντίον θα συνεχίσουμε να παρέχουμε ιατρική φροντίδα σε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη, υπακούοντας στον όρκο του Ιπποκράτη και στην ιατρική δεοντολογία», αναφέρει στην ανακοίνωσή της.