Newsroom

Newsroom

Καλαμάτα: Στον αέρα το συνέδριο της ΓΣΕΕ – νέα ένταση με το ΠΑΜΕ (video)

Με αργό ρυθμό και μεγάλη καθυστέρηση προχωρούν οι διαδικασίες για την έναρξη του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, που μέχρι την Κυριακή διεξάγεται στην Καλαμάτα.

καλαματα

Λόγω του σκηνικού έντασης από μέλη του ΠΑΜΕ χθες στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, σήμερα, και έπειτα από σειρά διαβουλεύσεων μεταξύ στελεχών της ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ, η είσοδος των συνέδρων στο χώρο του “Elite City Resort” γίνεται με αργό ρυθμό και μετά από ταυτοποίηση κάθε συνέδρου.

Λίγο μετά τις 8:30 μ.μ. οι εργασίες του 37ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ δεν είχαν ξεκινήσει, με τα σενάρια της διάλυσης ή ακόμα και της διεξαγωγής δύο παράλληλων συνεδρίων να μοιάζει εξαιρετικά πιθανό.

Κάτι που θα εντείνει την εικόνα πλήρους εκφυλισμού του συνδικαλιστικού κινήματος, μία γεύση από την οποία πήραμε χθες, Πέμπτη 14/3, με την εισβολή του ΠΑΜΕ στην τελετή έναρξης του συνεδρίου. 

Όπως φάνηκε και από τις νέες δηλώσεις (το απόγευμα της Παρασκευής) του Γ. Πέρρου, μέλους της διοίκησης της ΓΣΕΕ και της Ε.Γ. του ΠΑΜΕ, έξω από το ξενοδοχείο όπου θα έπρεπε από νωρίς το πρωί να διεξάγεται το συνέδριο, το ΠΑΜΕ επιμένει στον ισχυρισμό ότι «τουλάχιστον 53 αντιπρόσωποι δεν πρέπει να πάρουν μέρος στο συνέδριο, λόγω νόθων και παράτυπων διαδικασιών, ενώ δεν έχει συνεδριάσει στην Καλαμάτα κανένα όργανο της ΓΣΕΕ, οι εργατοπατέρες μοιράζουν αβέρτα κάρτες αντιπροσώπων». Ζητά  να συνεδριάσει η διοίκηση της ΓΣΕΕ ή να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ και μέχρι να γίνει αυτό, έχει προχωρήσει σε κατάληψη της αίθουσας όπου έχει οριστεί να γίνει το συνέδριο.

Το ίδιο έπραξε και στο πρόσφατο συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), το οποίο διέλυσε αξιοποιώντας παρόμοιες καταγγελίες για παρατυπίες, την ώρα που αντίστοιχες καταγγελίες έχουν διατυπωθεί και εναντίον του ΠΑΜΕ.

Με δηλώσεις του το μεσημέρι της Παρασκευής ο αντιπρόεδρος της ΓΣΕΕ Θ. Βασιλόπουλος τόνισε ότι «κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να διεξαχθεί Συνέδριο» και κατηγόρησε εκ νέου την παράταξη του ΠΑΜΕ (ΔΑΣ) ότι στοχεύει στη διάλυση των Συνδικάτων και της ίδιας της ΓΣΕΕ. 

Πηγή: Ελευθερία Καλαμάτας, tharrosnews.gr

 

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

03ca3a5a764245028e814d8eaaf30441 1

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

Αυτή είναι η ιστορία της 32χρονης αθλήτριας του άλματος επί κοντώ.