Newsroom

Newsroom

Καλάβρυτα: Αγνοούνται τρεις αναρριχητές – Μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού

Έρευνες για τον εντοπισμό τριών αναρριχητών που αγνοούνται στην ευρύτερη περιοχή Ύδατα Στυγός των Καλαβρύτων

unnamed 3

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής στην περιοχή Ύδατα Στυγός, κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων, για τον εντοπισμό τριών αναρριχητών που αγνοούνται.

Έχουν αναπτυχθεί 22 πυροσβέστες με την ορειβατική ομάδα έρευνα και διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, καθώς και ομάδα χειριστών συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του kalavrytanews.com, οι τρεις άντρες, ηλικίας από 50 έως 55 ετών κάτοικοι Πάτρας, έμπειροι στην χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία ανέβηκαν στο Χελμό το πρωί του Σαββάτου και από την Στύγα που εθεάθησαν τελευταία φορά θα πήγαιναν προς την περιοχή της “μαυρολίμνης”.

Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησε σχετικά ο γενικός διευθυντής του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων, Αλέξης Άγριος.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε πολλά δεδομένα. Έχουμε τρεις πολύ έμπειρους ορειβάτες που ξεκίνησαν εχτές να μεταβούν εκτός του κέντρου για παγο-αναρρίχηση. Ο ένας είναι και εκπαιδευτής και από τα πιο γνωστά ονόματα στη χώρα. Είχαμε νυχτερινή λειτουργία στο κέντρο, διαπιστώσαμε όταν κλείναμε ότι υπήρχε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ και ότι ήταν αυτών των τριών ατόμων που δεν είχαν γυρίσει ακόμα. Επικοινωνήσαμε με τους δικούς τους και δεν είχαν δώσει σημάδι ζωής. Έκτοτε είμαστε σε επιφυλακή και σε συντονισμό με την Πυροσβεστική και την αστυνομία», είπε ο κ. Άγριος.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι καλές.

 

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…