«Καλά θα κάνει ο κ. Μητσοτάκης να ασχοληθεί με τις μεταλλάξεις της ΝΔ»

Μαίνεται η προεκλογική «κόντρα» μεταξύ Φώφης Γεννηματά και Κυριάκου Μητσοτάκη

gennimata

Απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη έδωσε από το Ρέθυμνο η Φώφη Γεννηματά όπου, σχολιάζοντας την αναφορά του προέδρου της ΝΔ ότι το ΚΙΝΑΛ παλινωδεί σ΄ό,τι αφορά τη μετεκλογική του στάση και οι ψηφοφόροι του θα εμπιστευθούν τη ΝΔ για να υπάρξει σταθερή κυβέρνηση, απάντησε: «Καλά θα κάνει, λοιπόν, να ασχοληθεί με τις μεταλλάξεις της ΝΔ, που ξεκίνησε ως δύναμη αντιμνημονιακή, οδήγησε τη χώρα δύο φορές σε εκλογές και, σήμερα, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης απειλεί τον ελληνικό λαό με το όπλο του κ. Τσίπρα, την απλή αναλογική. Την οποία κατά τα αλλά καταδικάζει και λέει πως, αν δεν είναι αυτοδύναμος, θα οδηγήσει τη χώρα ξανά σε εκλογές τον Αύγουστο».

Η κ. Γεννηματά κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει πότε θα αποκηρύξει τις πολιτικές της κυβέρνησης του κ. Καραμανλή από το 2004 έως το 2009, που οδήγησαν στον εκτροχιασμό της ελληνικής οικονομίας και τελικά τη χώρα στην κρίση που μας ταλανίζει μέχρι και σήμερα.

«Είναι, λοιπόν, φανερό ότι το δίλημμα αυτών των εκλογών δεν είναι Μητσοτάκης ή Τσίπρας, δεν είναι Μητσοτάκης ή χάος, είναι ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή περιπέτειες», τόνισε η Φώφη Γεννηματά και υπογράμμισε ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι δύναμη δημοκρατικής ομαλότητας, είναι η γνήσια πατριωτική δύναμη, είναι δύναμη εξόδου από την κρίση.

Η κα Γεννηματά έφτασε το μεσημέρι στο Ρέθυμνο, στο πλαίσιο της περιοδείας της στην Κρήτη, επισκέφτηκε το εκλογικό κέντρο του ΚΙΝΑΛ στην πόλη του Ρεθύμνου, όπου συνομίλησε με τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος της και στη συνέχεια επισκέφθηκε την Παλαιά Πόλη και συνομίλησε με τους πολίτες, ενώ ζήτησε να συναντηθεί με τον δήμαρχο Ρεθύμνης Γιώργη Μαρινάκη.

Είμαστε οι μόνοι που με το σχέδιο “Ελλάδα” απαντούμε στην ανάγκη για ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, και απευθύνθηκε «σε όλους όσοι είναι απογοητευμένοι από το ΣΥΡΙΖΑ», «σε όσους δεν θέλουν να δουν μία ανεξέλεγκτη κυριαρχία της Δεξιάς», «σε όσους στις ευρωεκλογές επέλεξαν να ψηφίσουν ΝΔ για να απαλλαγούν το συντομότερο δυνατόν από τη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης», ζητώντας τους «να μην παραδώσουν την προοδευτική τους ταυτότητα».

Στο πλαίσιο της επικοινωνίας της με τους πολίτες στο Ρέθυμνο, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τους ζήτησε να εμπιστευτούν τις 12 δεσμεύσεις του προγράμματος “Ελλάδα”, το οποίο, όπως τόνισε, αποτελεί την ολοκληρωμένη προοδευτική πρόταση για την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη, με αλλαγές στις δεσμεύσεις του Αλέξη Τσίπρα για τα πλεονάσματα και το υπερταμείο, με επενδύσεις, με δημιουργία νέου πλούτου, με σύγχρονο κοινωνικό κράτος που μειώνει τις ανισότητες και προστατεύει τους αδύναμους, με δουλειές καλά αμειβόμενες και στήριξη στους νέους ώστε να μείνουν στη χώρα.

Το Σχέδιο “Ελλάδα” περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων: Μείωση του ΦΠΑ κατά δύο μονάδες, μείωση του υψηλού συντελεστή από το 24% στο 22% και του χαμηλού από το 13% στο 11% με ταυτόχρονη μείωση του συντελεστή φορολογίας των επιχειρήσεων από το 29% στο 20%. Αύξηση του κατώτατου μισθού, που θα καθοριστεί από τους κοινωνικούς εταίρους μέσω της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Θέσπιση νέου ΕΚΑΣ με κατώτερη σύνταξη στα 500 ευρώ για τον μεμονωμένο συνταξιούχο και κατώτερο εισόδημα για ζευγάρι ηλικιωμένων 700 ευρώ, με σταδιακή ενίσχυση παλαιών και νέων συντάξεων ανάλογα με τις δημοσιονομικές δυνατότητες και την πορεία ανάπτυξης της οικονομίας. Πλήρη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, πλήρη απαλλαγή για τρία χρόνια από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές για τους νέους που ξεκινούν μία επιχειρηματική και επαγγελματική δραστηριότητα, πραγματική ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων προς τις εφορίες σε 120 δόσεις. Μείωση της φορολογίας των αγροτών στο 13%, αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών από το εισόδημα, 200 ευρώ το μήνα επί τρία χρόνια στις οικογένειες για κάθε ένα παιδί που γεννιέται ανεξάρτητα από οικογενειακά επιδόματα. Μείωση κατά 5 μονάδες του συντελεστή φορολογία για άτομα με αναπηρία άνω του 67%.

«Η λογική μπορεί να επιστρέψει στην Ελλάδα με τη δική σας ψήφο στις 7 Ιουλίου, ψήφο στο Κίνημα Αλλαγής που είναι η χρήσιμη και κρίσιμη ψήφος», είπε η Φώφη Γεννηματα, δίνοντας όπως ανέφερε, ραντεβού με τους πολίτες στις κάλπες.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…