Καλά πήγε αυτό: Όταν ο Μητσοτάκης τόνιζε την στενή ιδεολογική σχέση της ΝΔ με το κόμμα του Πούτιν

 Τα… «πουτινάκια» βρίσκονται ανάμεσά τους - Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

5512729 0 1

 Η στενή σχέση της ΝΔ και του κόμματος του Πούτιν, πάει, όπως επισήμαναν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ακόμα πιο πίσω στον χρόνο – Την στενή ιδεολογική σχέση της ΝΔ με το κόμμα του Βλαντιμίρ Πούτιν, “Ενωμένη Ρωσία”, είχε τονίσει με νόημα και ο ίδιος ο Μητσοτάκης, όταν το 2019 είχε επισκεφθεί τη Μόσχα, ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

«Στο πρόσωπό μου θα βρείτε πάντα έναν αξιόπιστο και φερέγγυο συνομιλητή» – Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τους Λαβρόφ και Μεντβέντεφ

Συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, τον Πρόεδρο της Κρατικής Δούμας Βιτσισλάβ Βολόντιν αλλά και γεύμα εργασίας με τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ: Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο κ. Μητσοτάκης στο πρακτορείο ΤΑΣΣ εν όψει της μετάβασής του στη Μόσχα, είχε πει ότι προσδοκά να έχει ουσιαστικές συζητήσεις για όλα τα θέματα των διμερών σχέσεων αλλά και για περιφερειακά και διεθνή ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος. Παράλληλα είχε τονίσει, δε ότι «η συστηματική επικοινωνία Ελλάδας-Ρωσίας σε όλα τα επίπεδα θα ενισχύσει τη δυναμική της συνεργασίας μας σε όλους τους τομείς».

Όσον αφορά τις προοπτικές επέκτασης της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας ο κ. Μητσοτάκης είχε δηλώσει πως η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός πόλος προσέλκυσης ρωσικών επενδύσεων σε όλους τους τομείς της οικονομίας.

Συγκεκριμένα, όπως είχε πει και με νόημα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον πρόεδρο της κρατικής Δούμας, Βιατσεσλάβ Βολοντίν:

«Υπάρχει και μια σχέση πιστεύω εμπιστοσύνης μεταξύ των κομμάτων. Η σχέση μεταξύ της ΝΔ και της Ρωσίας, η οποία πηγαίνει πίσω στην ιστορία του δικού μας κόμματος. Η Ελλάδα είναι χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν μπορούμε να εντοπίσουμε πεδία συνεργασίας στα οποία οι σχέσεις μας μπορούν να βελτιωθούν. Στην Ελλάδα αλλά πιστεύω και στο πρόσωπό μου θα βρείτε πάντα έναν αξιόπιστο και φερέγγυο συνομιλητή».

Δείτε το βίντεο:

Τα… «πουτινάκια» βρίσκονται ανάμεσά τους

Πρέπει να σημειωθεί, πως όσο και αν γίνεται προσπάθεια να ταυτιστεί ο νεοφιλελεύθερος Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν, με τη Σοβιετική Ένωση, η αλήθεια είναι πως ο Πούιτιν σχεδόν εφηύρε τον ολιγαρχικό καπιταλισμό, όταν και πήρε τα ηνία της χώρας. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν, το αν ο Πούτιν είναι ή δεν είναι εκπρόσωπος του καπιταλισμού και όχι φυσικά, της Σοβιετικής Ένωσης.

Και τον λατρεύουν ως τέτοιο, τόσο, ώστε έφτασαν να προχωρήσουν ακόμα και σε αδελφοποίηση του κόμματός τους, της ΝΔ, με το κόμμα του Πούτιν.  

Ηταν τον Σεπτέμβριο του 2011 όταν ο τότε Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, είχε μεταβεί στη Μόσχα με σκοπό να υπογράψει το μνημόνιο συνεργασίας και την στρατηγικού χαρακτήρα συμφωνία μεταξύ των δυο κομμάτων.

Η στενή σχέση της ΝΔ και του κόμματος του Πούτιν, πάει, όπως σωστά είχε πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πίσω στον χρόνο.

«Υπογράψαμε με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Βουλής, κ. Μπόρις Γκρίζλοφ, συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του κόμματος “Ενωμένη Ρωσία”. Η συμφωνία αυτή αντανακλά τις σχέσεις εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης μεταξύ των δύο κομμάτων. Δεσμοί και σχέσεις, οι οποίες αναπτύσσονται και εμβαθύνονται από τις κυβερνήσεις και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή μέχρι και σήμερα, με σημαντικά αποτελέσματα. Σ’ αυτό το πλαίσιο, η στρατηγικού χαρακτήρα συμφωνία μεταξύ των κομμάτων μας εκτείνεται σε διεθνές, εθνικό και περιφερειακό επίπεδο και περιλαμβάνει μία σειρά από τομείς στρατηγικής σημασίας. Η συμφωνία αυτή θέτει γερά θεμέλια μεταξύ των κομμάτων της Νέας Δημοκρατίας και της “Ενωμένης Ρωσίας”, με προοπτική και βάθος χρόνου».

Δείτε το βίντεο με το σχετικό απόσπασμα:

Παπαδάκης: Νευρίασε με την Αναστασοπούλου on air – «Όλη την ώρα σε βλέπω να δυσανασχετείς» (video)

Παπαδάκης Αναστασοπούλου

Παπαδάκης: Νευρίασε με την Αναστασοπούλου on air – «Όλη την ώρα σε βλέπω να δυσανασχετείς» (video)

«Μιλάω κι εγώ, μιλάς κι εσύ, μη δυσανασχετείς», είπε ο Γιώργος Παπαδάκης απευθυνόμενος στη Μαρία…

Εισαγγελέας για Τέμπη: Σε 20 μέρες να έχετε βρει ποιοι ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό ενώ υπήρχαν αγνοούμενοι

ΤΕΜΠΗ Ατυ

Εισαγγελέας για Τέμπη: Σε 20 μέρες να έχετε βρει ποιοι ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό ενώ υπήρχαν αγνοούμενοι

Η αντεισαγγελέας εφετών Λάρισας «βάζει στην θέση της» την εισαγγελέα Ειρήνη Κεχαγιά και διατάσσει την…

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

alcohol 492871 1920

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

Να αυξηθούν οι φόροι, να περιοριστούν τα σημεία πώλησης και οι διαφημίσεις και να απαγορευθούν…