Κακουργηματική δίωξη για θαλασσοδάνεια στο «δεξί χέρι» του Στουρνάρα

Πρόκειται για ενδοϋπηρεσιακά (θαλασσο)δάνεια άνω των 800.000 ευρώ - Παραίτηση Στουρνάρα ζητά ο Πολάκης

2601929 0

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο επίκουρος εισαγγελέας Διαφθοράς, Κ. Κούτριας, στο δεξί χέρι του κεντρικού τραπεζίτη. Ο Γ. Πάσχας έλαβε ενδοϋπηρεσιακά (θαλασσο)δάνεια άνω των 800.000 ευρώ, το 2007, από την Εθνική Τράπεζα χωρίς να καταβάλλει ούτε σεντ του ευρώ.

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιριών της ΤτΕ και πρώην επιθεωρητής της Εθνικής Τράπεζας διώκεται για απιστία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με περιουσιακή ζημιά που υπερβαίνει τα 800.000 ευρώ αλλά και για απλή συνέργεια σε απιστία και για ηθική αυτουργία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Ο πρώην ελεγκτής της Εθνικής Τράπεζας έλαβε το 2007 τρία ενδοϋπηρεσιακά δάνεια από την Εθνική Τράπεζα με προκλητικά ευνοϊκούς όρους και μη αποπληρωμή. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα δάνειο 590.583, ένα 119.053 και ένα 92.450 ευρώ, χωρίς να αποπληρώνει κανένα εξ αυτών, προκαλώντας το ερώτημα για το αν οι ελεγχόμενοι στενοί συνεργάτες του διοικητή της ΤτΕ μπορούν να ασκούν έλεγχο. Προκαλείται, επίσης, το ερώτημα για το πώς τα ακαριαία αντανακλαστικά του Γ. Στουρνάρα ενεργοποιούνται για υποθέσεις που αφορούν «πολιτικούς του αντιπάλους», ενώ οι διώξεις στο περιβάλλον του δίνουν και παίρνουν με εκείνον να σφυρίζει αδιάφορα.

Να τονιστεί ότι πρόκειται για τον δεύτερο στενό συνεργάτη του διοικητή της ΤτΕ που διώκεται. Υπενθυμίζεται ότι ποινικές διώξεις έχουν ασκηθεί και κατά του διευθυντή της διεύθυνσης χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της Τράπεζας της Ελλάδος, Σπ. Παντελιά, ο οποίος εμπλέκεται στη σκανδαλώδη υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Πλέον, ο κ. Στουρνάρας πρέπει να αποσαφηνίσει αν προτίθεται να πράξει όσα έπραξε για το νόμιμο δάνειο Πολάκη και στην περίπτωση της παρανομίας του στενού του συνεργάτη.

Παραίτηση Στουρνάρα ζητά ο Πολάκης

Παράλληλα, την παραίτηση του Γιάννη Στουρνάρα ζητά ο Παύλος Πολάκης, μετά τις αποκαλύψεις ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, από τον επίκουρο εισαγγελέα Διαφθοράς, Κ. Κούτρια, στο δεξί χέρι του κεντρικού τραπεζίτη. 

«Το δεξί χέρι του Γ. Στουρνάρα, ο κ. Γ. Πάσχας – το όνομά του δημοσιεύστηκε και για αυτό το λέω – δεν έχει αποπληρώσει ούτε μισό ευρώ. Γεννώνται ορισμένα ερωτήματα. Δεν ντρέπεται ο κ. Στουρνάρας να στέλνει αυτόν τον άνθρωπο να εκπροσωπεί την ΤτΕ στην εξεταστική της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων; Αυτός ο άνθρωπος εποπτεύει τις τράπεζες. Δεν ντρέπεται να τον έχει ακόμα στη θέση του; Δεν ντρέπεται να μην με έχει ακόμη καλέσει, όπως έχω ζητήσει, να παραβρεθώ στο Συμβούλιο της Τράπεζας και να τους πάω εγώ τα στοιχεία για μία σειρά από πρόσωπα αφού δεν τα βρίσκουν;» δήλωσε ο Παύλος Πολάκης.

Και συμπλήρωσε: «Εγώ τον πήρα τηλέφωνο και του είπα “ορθώς με έλεγξες, αλλά κάνε το και για τους διπλανούς”, κάνε το για αυτούς που χρεοκόπησαν τη χώρα; Εκεί δεν είδε, δεν άκουσε τίποτα ο κύριος διοικητής;», ενώ συνέχισε λέγοντας:

«Είναι ακόμα στη θέση του ο κ. Πάσχας; Έχει την ευθιξία ο κ. Στουρνάρας να παραιτηθεί; Αν ντρέπεται πρέπει σήμερα να παραιτηθεί» σημείωσε ο Π. Πολάκης μιλώντας στην ΕΡΤ1 και τόνισε: «Το Πάσχα της διαπλοκής έχει τελειώσει, ας το πάρουν χαμπάρι».

Ο Παύλος Πολάκης έκανε και μία οργισμένη ανάρτηση στο Facebook, ζητώντας κι εκεί την παραίτηση του Γιάννη Στουρνάρα.

Τζανακόπουλος: Μέγιστο ηθικό και πολιτικό ζήτημα

Εξηγήσεις ζήτησε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετά τις αποκαλύψεις.

«Ο διοικητής της ΤτΕ σε παλαιότερες υποθέσεις, στην περίπτωση του Π. Πολάκη, είχε επιδείξει ακαριαία αντανακλαστικά τα οποία δε φαίνεται να επιδεικνύει με τον συνεργάτη του τον κ. Πάσχα στον οποίον ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη για θαλασσοδάνεια ύψους 800.000 ευρώ» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε, πρόκειται για μέγιστο ηθικό και πολιτικό ζήτημα για τον Γ. Στουρνάρα. «Αναμένουμε τις εξηγήσεις του, την δημόσια τοποθέτησή του. Εγείρει τεράστια ερωτηματικά για τον τρόπο με τον οποίο διοικείται σήμερα η ΤτΕ. Πρόκειται για μείζον ζήτημα».

Πηγή: Documento

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Σούζη

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ δεν συμφωνεί με τις προβλέψεις για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και για…

Νίσυρος: Περισσότερα από 6 παιδιά κατήγγειλαν κακοποίηση – «Έπεσα σε παγίδα»…λέει ο αρχαιοφύλακας (Video)

2579781

Νίσυρος: Περισσότερα από 6 παιδιά κατήγγειλαν κακοποίηση – «Έπεσα σε παγίδα»…λέει ο αρχαιοφύλακας (Video)

«Ξεπεράστηκαν φόβοι και ντροπές και άρχισαν να μιλάνε» ανέφερε ο διευθυντής του Γυμνασίου – Λυκείου Νισύρου,…

Τρελάθηκε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ με την πρόκριση του Ολυμπιακού: «Τρία πέναλτι έπιασε ο άτιμος ο Τζολάκης» (video)

ΕΡΤ

Τρελάθηκε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ με την πρόκριση του Ολυμπιακού: «Τρία πέναλτι έπιασε ο άτιμος ο Τζολάκης» (video)

«Ο Μεντιλίμπαρ έχει αποδείξει ότι έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας», είπε ο Κώστας Παπαδόπουλος μιλώντας…