Κακουργηματική δίωξη για προώθηση ιατρικού υλικού σε νοσοκομεία με "λάδωμα"

cover
NewsRoom 11/11/2014 | 13:36

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία σε βάρος δύο στελεχών εταιρείας εισαγωγής και πώλησης ιατρικών προϊόντων σε πολλά δημόσια νοσοκομεία για υπόθεση παράνομων αμοιβών σε γιατρούς με σκοπό την προώθηση ιατρικών προϊόντων.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση, φέρεται να προκύπτουν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι υπεύθυνοι της εταιρείας είχαν δημιουργήσει δίκτυο σε δημόσια νοσοκομεία μέσω του οποίου πλήρωναν γιατρούς προκειμένου να προωθούν συγκεκριμένο ιατρικό υλικό.

Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε αφορά τα αδικήματα της «ενεργητικής δωροδοκίας κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου από δράστες οι οποίοι πέτυχαν όφελος που υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’  εξακολούθηση και κατ’  επάγγελμα από κοινού και κατά μόνας».

Ερευνάται και ο ρόλος γιατρών δημόσιων νοσοκομείων προκειμένου να εντοπιστούν, εάν υπάρχουν, και σε βάρος τους ευθύνες.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή. Σε περίπτωση που προκύψουν περισσότερα στοιχεία σε βάρος γιατρών ή υπευθύνων δημοσίων νοσοκομείων, θα ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συγκεκριμένη υπόθεση είναι κομμάτι μιας άλλης δικογραφίας που βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης και οι δικαστικές αρχές έκριναν σκόπιμο, λόγω της σοβαρότητάς της, να τη διαχωρίσουν και να προχωρήσουν στην άσκηση ποινικών διώξεων.